Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: ZABORAVILI TEMELJ: Stojković i Minić sami srušili nelegalni deo objekta u Plani
Postavljeno: 01.07.2019.


Zvonko Stojković i Nikola Minić sami su uklonili deo nelegalno izgrađenog objekta klanice sa depoom za stoku u ulici Oraškoj bb, ali tek kada je Odeljenje za inspekcijski nadzor opštine Velika Plana donelo Rešenje o izvršenju, kojim se precizira da će taj posao, o trošku investitora, obaviti Javno komunalno preduzeće "Miloš Mitrović" iz Velike Plane. Međutim, temelj je ostao, nije uklonjen.
 
Stojković i Minić su ukrovili 180 kvadratnih metara više nego što je građevinskom dozvolom definisano. Dozvola se odnosila na dva objekta, gabarita 55x18 i 13x18 metara, a ne na jedan objekat koji je u osnovi 73x18 metara, a u delu gde objekat ne bi trebalo da bude, postojao je i sprat, što je dokaz namere da se prekrši zakon. 
 
Isto se očekuje i u Smederevskoj Palanci, gde je Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave takođe donelo Rešenje o izvršenju, kojim se Stojkovićevoj firmi "Palanka Promet" doo nalaže uklanjanje (rušenje) nezakonito izgrađenog dela objekta gabarita koji odstupa od odobrene projektne dokumentacije i građevinske dozvole. 
 
Rokovi da dobrovoljno uklone nelegalni deo objekta u Njegoševoj bb odavno su istekli. Opštinska uprava će ovih dana raspisati javnu nabavku za rušenje nelegalno izgrađenog dela objekta firme "Palanka Promet doo. Prema predmeru radova, nezvanično, reč je o poslu vrednom skoro 10.000 evra.
 
- Rušenje dela nelegalno izgrađenog objekta "Palanka Promet" doo u Njegoševoj, vlasnika Zvonka Stojkovića, jasna je poruka da je zakon isti za sve, da se mora poštovati i da niko, ni pod kakvim okolnostima, neće biti izuzet. Mi ne ulazimo u to kako se neko obogatio, time neka se bave nadležni organi. Ali, to što je neko bogat ne znači da može da ima nezakonite privilegije, izjavio je pre nekoliko dana predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.
 
Predsednik opštine Smederevska Palanka je najavio i da će od nadležnih organa i inspekcija zahtevati da provere sve glasine o firmama Zvonka Stojkovića, jer se nešto od toga, o čemu se priča na ulici, može vrlo lako utvrditi "bez mnogo muke, na prvi pogled".

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.07.2019.
Palančanka Ivana Đurić zauzela 18. mesto u bacanju koplja na Evropskom juniorskom prvenstvu u Švedskoj
Reprezentativka Srbije i članica Jasenica ostvarila hitac od 49,46 metara, a za finale bilo potrebno 51,16 m. Njen lični rekord, kojim je ispunila normu za ovo nadmetanje je 50,51 m
Postavljeno: 18.07.2019.
Palanačka košarkašica Aleksandra Katanić nastavlja karijeru u podgoričkoj Budućnosti!
Dokazana košarkašica posle sjajnih sezona u crveno- belom dresu pred novim izazovom u karijeri
Postavljeno: 18.07.2019.
Počeli radovi na asfaltiranju lokalnog puta kroz Cerovac
Radove obišao predsednik opštine Nikola Vučen sa saradnicima
 


 
 
Kursna lista