Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Odobreni radovi na sanaciji Delovođine zgrade prema ulici Prvog srpskog ustanka i pešačkoj zoni u Palanci
Postavljeno: 03.07.2019.


Zgrada prema Trgu Heroja mora biti srušena. Vlasnici stanova i lokala formirali Stambenu zajednicu i dobili dozvolu za radove, koji se već obavljaju

Problem urušavanja Delovođine zgrade u centru Palanke je i dalje aktuelan. Krov na delu zgrade se urušio krajem prošle godine, a s obzirom da je ovaj objekat pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Smederevu, stručne Komisije su nadležne da donesu konačnu odluku o rušenju ili saniranju. Ta odluka je prvobitno predvidela rušenje kompletnog objekta.

Ipak, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, sudski veštaci-statičari su procenili da je na zgradi prema ulici Prvog srpskog ustanka i peščkoj zoni moguće obaviti radove i sanacijiu i da je ona u tom slučaju bezbedna za stanovanje i korišćenje. Ovo nam je potvrdio Zoran Stojkovac, Opštinski pravobranilac i naglasio da je, prema stručnom nalazu, druga zgrada ili drugi deo zgrade, prema Trgu Heroja, nebezbedan i da je jedino rešenja rušenje.

Ovih dana primetno je da se na zgradi prema ulici Prvog srpskog ustanka, koji nije bio direktno ugrožen prilikom oštećenja, radi na sanaciji krova. Opštinski pravobranilac ističe da su, nakon odluke Zavoda za zaštitu spomenika kulture i lokalne samouprave, vlasnici stanova i lokala formirali Stambenu zajednicu, izabrali predsednika, odnosno upravnika, čime su se stekli zakonski preduslovi za investiciono održavanje i sanaciju zgrade.

Predviđeno je da vlasnici stanova i lokala, njih šest, koji su formirali Stambenu zajednicu, mogu da obave poslove saniranja krova, oluka, podnog prostora i fasade, koja mora biti u skladu sa pređašnjom, kao spomenik pod zaštitom državnih instanciPoslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.10.2019.
U toku su radovi na rekonstrukciji Radničke ulice u Palanci
Prva faza obuhvata izgradnju i zamenu vodovodne linije i priključaka koje obavlja JKP Vodovod
Postavljeno: 16.10.2019.
SŠ "Žikica Damnjanović" obeležila je Svetski dan hrane
Interesantan štand postavljen je u centru grada kod fontane
Postavljeno: 16.10.2019.
Projekat PU Smederevo "Lajk za Bezbednost" u OŠ "Vuk Karadžić" u Palanci
Edukativna radionica koja se sprovodi u saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić biće održana u četvrtak 17. oktobra
 


 
 
Kursna lista