Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: Krivična protiv Stojkovića i Minića u Velikoj Plani
Postavljeno: 03.07.2019.


Građevinski inspektor Opštinske uprave Velika Plana podneo je Opštinskom javnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Nikole Minića iz Grčca i Zvonka Stojkovića iz Smederevske Palanke, zbog bespravne dogradnje zida ograde dužine pet i visine tri metra, kojim je klanica krupne stoke povezana sa depoom, u Oraškoj ulici u Velikoj Plani.
 
Inspektorka Ljiljana Đorđević Živanov u krivičnoj prijavi predlaže Tužiocu da se protiv Minića i Stojkovića pokrene krivični postupak, da se optuže sudu sa predlogom da se kazne za krivično delo po članu 149. Zakona o planiranju i izgradnji objekata, zato što nisu ispoštovali niti jedno rešenje kojim ih je inspekcija obavezala na određene radnje.
 
Minić i Stojković jesu sami prividno uklonili deo nelegalno izgrađenog dela objekta, ali ne i temelj. Bazirano na iskazanom nepoštovanju prema građevinskoj inspekciji, zaključujemo da su verovatno na tom temelju planirali ponovo da postave zid i krov koji su uklonili. Nažalost, to jeste model bahatog ponašanja koje krasi Stojkovića, u narodu poznatijeg pod nadimkom "Svinja", nakupca sumnjive prošlosti koji sam sebe predstavlja kao "katastarski vlasnik Smederevske Palanke". 
 
Prijavu protiv Stojkovića kao odgovornog lica podnela je i Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Uprava je Opštinskom pravobranilaštvu u Smederevskoj Palanci dostavila fotokopiju Rešenja kojim je utvrđeno da Stojkovićeva firma "Palanka Promet" doo ne ispunjava propisane veterinarsko-sanitarne uslove, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla za delatnost proizvodnje, skladištenja i prometa. Opis Komisije koja je pregledala objekat "Palanka Promet" doo navodi na mučninu.
 
Ova Stojkovićeva firma predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu dostavljala je crvljiva jaja, lepljivo juneće, svinjsko i pileće meso neprijatnog mirisa, nekarakteristične boje, neodgovarajuće temperature, nezadovoljavajućeg kvaliteta, meso koje je prepuno vezivnog tkiva sa dosta masnoće. Namirnice, koje definitivno nisu za ljudsku upotrebu, dostavljane su u neadekvatnoj ambalaži, sa nepotpunom dokumentacijom i lažnim deklaracijama, za koje su proizvođači tvrdili da nisu njihove.
 
I Privredni sud u Požarevcu prvostepeno je presudio da se "Palanka Promet" neosnovano bogatilo na račun dečjeg vrtića "Čika Jova Zmaj" i Opštine Smederevska Palanka. Privredni sud u Požarevcu uvažio je nalaz veštaka koji je utvrdio da je Stojković Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" iz Smederevske Palanke, koju je snabdevao namirnicama i drugom robom za potrebe kuhinje, kao i opštini Smederevska Palanka, dva puta naplatio isto potraživanje. 
 
Stojković se žalio na ovu presudu, a Opštinski pravobranilac, u odgovoru na žalbu Stojkovića, konstatovao je priznanje Stojkovića i potvrdu tuženog da mu je sporni iznos uplaćen, te da se stav tuženog da je taj iznos knjižio kao namirenje tekućih neizirenih obaveza dužnika PU "Čika Jova Zmaj" ne može prihvatiti kao osnova, jer bi za takvu odluku morao imati saglasnost, odnosno sporazum o kompenzaciji od strane Opštine i Predškolske ustanove - kojih nema.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.09.2019.
IN MEMORIAM: Nikola Radojičić- Herceg (1939-2019)
Istaknuti sportsi radnik, sportista i funkcioner sahranjen je na Starom groblju u Palanci
Postavljeno: 21.09.2019.
Danas je Mala Gospojina
Veruje se da će jesen i zima biti blagi, ako na današnji praznik bude vedro bez oblaka i ako se sunce vidi veći deo dana.
Postavljeno: 20.09.2019.
Počeo turnir "70 godina košarke u Palanci": U finalu Radnički iz Kragujevca i Dunav iz Starih Banovaca
Košarkaši domaće MNladosti i OKK Beograda u borbi za treće mesto
 


 
 
Kursna lista