Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
"Dušom na platnu" i ove godine u Bašinu
Postavljeno: 09.07.2019.


Likovna kolonija će trajati od 8. do 14. jula.

U Bašinu i ove godine organizuje se Likovna kolonija "Dušom na platnu" čiji su domaćini porodica Ivanović

Ove godine od 8. do 14. jula počeće sa radom 20. Likovna kolonija, prepoznatljiva seoska manifestacija kako u Bašinu tako i u ovom kraju. Pored svakodnevnog druženja sa slikarima i mnogobrojnim posetiocima organizuje se jednodnevna ekskurzija, pesničko veče, teatar, kao i izložba umetničkih radova.
 
Prvog dana je planiran doček Umetnika i otvaranje Likovne kolonije. Već drugog dana od 19 časova je u planu promocija knjige „Kazivanja“ autora Ljubomira Luse Palića u okviru pesničke večeri. Za sredu 10. jula planirana je promocija knjige „Šumadijski Div“ i „Svetlopis o Stanoju“ Dragoljuba Janojlića, promocija zbirke pesama „Golgotom do života“ autora Miodraga Petrovića uz muzičku pratnju profesora muzike Srđana Todorovića. Narednog dana planirana je zanimljiva igra „Pokloni se i počni“ u kojoj učestvuju svi slikari. Petak je u znaku smeha i zabave, a za to će se pobrinuti Zoran Radivojević profesionalni klovn. Subota 13. jul je kao i svake godine najzanimljiviji dan. Planirana je izložba umetničkih radova nastala na Likovnoj koloniji.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.08.2021.
EPS Distribucija: 6. avgusta bez struje stanovnici zgrada u ulici Svetog Save (brojevi 8 i 10) i Kralja Petra Prvog (brojevi 6 i 7)
Razlog isključenja su radovi na elektromreži.
Postavljeno: 05.08.2021.
Domu zdravlja S. Palanka uručeni EKG aparati
U pitanju je donacija Udruženja SAMA iz Merilenda.
Postavljeno: 05.08.2021.
OB "Stefan Visoki": 7. i 8. avgusta preventivni pregledi u bolnici i Domu zdravlja
Pregledi će se realizovati od 8 do 14 časova.
 


 
 
Kursna lista