Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Otac" druge programske večeri na Festivalu "Teatar u tvrđavi"
Postavljeno: 11.07.2019.


Početak je zakazan za 21 sat.

U okviru šestog pozorišnog festivala „Teatar u tvrđavi“, druge programske večeri, na sceni u Malom gradu Smederevske tvrđave biće izvedena predstava "Otac" Narodnog pozorišta iz Leskovca u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića. 

August Strindberg, jedan od najznačajnijih evropskih dramatičara, koji su u drugoj polovini 19. veka, utemeljili modernu građansku dramu, tragedijom „Otac“ (1887) iz tadašnjeg savremenog života, počeo je otvoreno da govori o borbi za prevlast u braku i o borbi polova u kojoj potencira „borbu mozgova“ i „psihičko ubistvo“.
„Živimo u svetu u kojem je pojedinac zaboravljen i nezaštićen, koga sistem ne prepoznaje. Ako se običnom čoveku u današnjem društvu nešto desi, on ne može da očekuje pomoć ni od koga. E, to je glavna poruka koju nosi ova predstava. Dramski sukob u „Ocu“ je večan, univerzalan i vanvremenski- sukob dve volje, očinstva i materinstva, muža i žene, jednog nezadovoljstva protiv drugog, neostvarenosti, jednog protiv neostvarenosti drugog do neminovne i konačne propasti. Sve likove u predstavi povezuje nesporazum i obostrano nerazumevanje.

Cena ulaznice za ovu predstavu je 200 dinara. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.08.2021.
EPS Distribucija: 6. avgusta bez struje stanovnici zgrada u ulici Svetog Save (brojevi 8 i 10) i Kralja Petra Prvog (brojevi 6 i 7)
Razlog isključenja su radovi na elektromreži.
Postavljeno: 05.08.2021.
Domu zdravlja S. Palanka uručeni EKG aparati
U pitanju je donacija Udruženja SAMA iz Merilenda.
Postavljeno: 05.08.2021.
OB "Stefan Visoki": 7. i 8. avgusta preventivni pregledi u bolnici i Domu zdravlja
Pregledi će se realizovati od 8 do 14 časova.
 


 
 
Kursna lista