Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Lutka" treće programske večeri na festivalu "Teatar u tvrđavi"
Postavljeno: 12.07.2019.


Predstava počinje u 21 sat

U okviru šestog pozorišnog festivala „Teatar u tvrđavi“, treće programske večeri, na sceni u Malom gradu Smederevske tvrđave od 21 čas biće izvedena predstava "Lutka" teatra "Vihor" u režiji Mira Gavrana. Uloge u ovoj predstavi igraju Bojan Dimitrijević i Nevena Vukes. 

U predstavi ''Lutka'' upoznajemo Marka, četrdesetogodišnjaka koga nakon veze od 7 godina ostavlja devojka. On ne priznaje krivicu, razočaran u žene, prijavljuje se na konkurs za ''probne lutke'' koje su najmoderniji android, proizveden kao ''zamena za žene.'' Ovaj  robot po imenu Stela, programiran je da ispunjava sve želje svog partnera, ali jedina mana mu je što ne ume da laže. Kuda će Marka odvesti njegove želje i koliko je on spreman da se suoči sa istinom, saznajemo u predstavi. Postavlja se glavno pitanje: da li je jedna ''Lutka'' koliko god savršeno programirana, idealna zamena za prave žene? Kroz niz komičnih situacija između Marka i Stele prepoznajemo mnogobrojne, nama poznate priče iz života i muško-ženskih odnosa i do samog kraja komada dolazimo do katarzičnog zaključka da su muškarci i žene potrebni jedno drugom i da ne postoji mašina koja može umiriti dušu.  
 
 Miro Gavran je uspeo ono što malo kome polazi za rukom. Pružio nam je izuzetno zabavan pogled na muško-žense odnose, ne izostavljajući najdublje i najsuptilnije poniranje u problem za koji svi možemo da kažemo da smo stručnjaci. Ali i apsolutni početnici. Kao rezultat dobijamo urnebesnu komediju o najpopularnijoj temi na celom svetu, koja se tiče svih nas podjednako i u kojoj se svi rado prepoznajemo.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.07.2019.
Palančanka Ivana Đurić zauzela 18. mesto u bacanju koplja na Evropskom juniorskom prvenstvu u Švedskoj
Reprezentativka Srbije i članica Jasenica ostvarila hitac od 49,46 metara, a za finale bilo potrebno 51,16 m. Njen lični rekord, kojim je ispunila normu za ovo nadmetanje je 50,51 m
Postavljeno: 18.07.2019.
Palanačka košarkašica Aleksandra Katanić nastavlja karijeru u podgoričkoj Budućnosti!
Dokazana košarkašica posle sjajnih sezona u crveno- belom dresu pred novim izazovom u karijeri
Postavljeno: 18.07.2019.
Počeli radovi na asfaltiranju lokalnog puta kroz Cerovac
Radove obišao predsednik opštine Nikola Vučen sa saradnicima
 


 
 
Kursna lista