Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Lutka" treće programske večeri na festivalu "Teatar u tvrđavi"
Postavljeno: 12.07.2019.


Predstava počinje u 21 sat

U okviru šestog pozorišnog festivala „Teatar u tvrđavi“, treće programske večeri, na sceni u Malom gradu Smederevske tvrđave od 21 čas biće izvedena predstava "Lutka" teatra "Vihor" u režiji Mira Gavrana. Uloge u ovoj predstavi igraju Bojan Dimitrijević i Nevena Vukes. 

U predstavi ''Lutka'' upoznajemo Marka, četrdesetogodišnjaka koga nakon veze od 7 godina ostavlja devojka. On ne priznaje krivicu, razočaran u žene, prijavljuje se na konkurs za ''probne lutke'' koje su najmoderniji android, proizveden kao ''zamena za žene.'' Ovaj  robot po imenu Stela, programiran je da ispunjava sve želje svog partnera, ali jedina mana mu je što ne ume da laže. Kuda će Marka odvesti njegove želje i koliko je on spreman da se suoči sa istinom, saznajemo u predstavi. Postavlja se glavno pitanje: da li je jedna ''Lutka'' koliko god savršeno programirana, idealna zamena za prave žene? Kroz niz komičnih situacija između Marka i Stele prepoznajemo mnogobrojne, nama poznate priče iz života i muško-ženskih odnosa i do samog kraja komada dolazimo do katarzičnog zaključka da su muškarci i žene potrebni jedno drugom i da ne postoji mašina koja može umiriti dušu.  
 
 Miro Gavran je uspeo ono što malo kome polazi za rukom. Pružio nam je izuzetno zabavan pogled na muško-žense odnose, ne izostavljajući najdublje i najsuptilnije poniranje u problem za koji svi možemo da kažemo da smo stručnjaci. Ali i apsolutni početnici. Kao rezultat dobijamo urnebesnu komediju o najpopularnijoj temi na celom svetu, koja se tiče svih nas podjednako i u kojoj se svi rado prepoznajemo.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 26.02.2020.
Održana 53. sednica Opštinskog veća: Usvojen predlog odluke o korigovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Smederevska Palanka
Predlog odluke će biti upućen odbornicima SO Smederevska Palanka na dalje razmatranje i eventualno usvajanje.
Postavljeno: 26.02.2020.
Uskoro počinje elektronska prijava dece u PU "Čika Jova Zmaj" u Palanci na Portalu eUprava
U toku je implementacija usluge eVrtić u 140 gradova i opština u Srbiji
Postavljeno: 26.02.2020.
Pobeda palanačkih košarkašica u derbiju sezone: Sistem- Paraćin 69:58
Palančanke pobedile direktnog konkurenta u borbi za najviši plasman u Prvoj regionalnoj ligi, grupa Jug
 


 
 
Kursna lista