Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U narednoj školskoj godini jedan rasput manje
Postavljeno: 22.07.2019.


Učenici će imati tri raspusta – zimski, prolećni i letnji, a neće imati jesenji, koji su imali tokom ove godine.

Škola godina počinje 2. septembra, prvo polugodište traje do petka 31. januara 2020. godine. Drugo polugodište počinje u utorak 18. februara, a završava se 2. juna za osmake, a 16. juna za đake od prvog do sedmog razreda.
 
Zimski raspust podeljen je u dva dela. Prvi počinje u ponedeljak 30. decembra, a završava se u utorak, 7. januara, a drugi deo počinje 3. februara, a završava se 17. februara.
 
Osnovci će na prolećnom raspustu biti od 13. do 20. aprila, a srednjoškolci od 15. do 20. aprila.
 
Maturanti gimnazija sa školom završavaju 22. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 29. maja, a ostali srednjoškolci nižih razreda se raspuštaju 19. juna.
 
U školama se praznuju radno Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobar, Sveti Sava 27. januar, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu 22. april, Dan pobede 9. maj i Vidovdan – spomen na Kosovsku bitku 28. juna, kada mnoge škole u Srbiji organizuju podelu đačkih knjižica.
 
Sveti Sava i Vidovdan se praznuju radno, bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju.
 
Učenici i zaposleni u školi imaju pravo da ne dolaze na nastavu, odnosno da ne rade: pravoslavci na prvi dan krsne slave, pripadnici islamske zajednice na prvi dan Kurbanskog bajrama i Ramazanskog bajrama, pripadnici jevrejske zajednice na prvi dan Jom Kipura.
 
Neradni su i prvi dan Božića, dok se uskršnji praznici proslavljaju od Velikog petka do drugog dana Uskrsa.

Izvor: Tanjug


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 06.12.2019.
Rukometni klub Palanka u nedelju domaćin Lige mlađih kategorija Podunavsko- braničevskog okruga
Rukometaši do 14 godiona starosti. Početak zakazan za 9 sati
Postavljeno: 06.12.2019.
Svečanost povodom završetka muzičkog takmičenja "Memorijal Kosta Manojlović" u OŠ "Olga Milošević" (subota, 7. decembar u 18h)
Najavljeno je prisustvo uglednih gostiju i zvanica. Svečanost će otvoriti predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen
Postavljeno: 06.12.2019.
Novi filmovi Zaleđeno kraljevstvo i Džoker za vikend u Palanačkom bioskopu
Projekcije su na programu od 16, 18 i 20 časova.
 


 
 
Kursna lista