Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Poseta Velikoj Plani i predavanje "Negujmo srpski jezik" ministra kulture i informisanja u okviru manifestacije "U slavu velikog Vožda"
Postavljeno: 24.07.2019.


Predavanje ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetiće u petak 26. jula opštinu Velika Plana povodom održavanja Manifestacije „U slavu velikog Vožda“. 

Ministar Vukosavljević će prisustvovati parastosu na grobu Vožda Кarađorđa u Radovanjskom lugu, a zatim će u 14 časova u Biblioteci "Radoje Domanović" održati predavanje na temu „Negujmo srpski jezik".

Obeležavanjem Voždovih dana čuva se sećanje na godišnjicu od ubistva Кarađorđa u Radovanjskom lugu. Taj događaj je, kako mnogi smatraju, u velikoj meri odredio sudbinu Srbije.

Akcija „Negujmo srpski jezik“ ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.12.2019.
Palanački rukometaš Zlatko Rakić nastavlja karijeru u Izraelu!
Jedan od najboljih igrača Superlige Srbije potpisao ugovor sa Makabi Dimonom , gde nastupa još jedan Palančanin Miloš Rajičić
Postavljeno: 15.12.2019.
Poraz palanačkih košarkaša "trojkom"u poslednjoj sekundi: Mladost- Pirot 79:82
Palančani u dramatičnom meču pretrpeli poraz u 11. kolu Druge lige Srbije. Tim vodio Kime Bogojević, poznati stručnjak, povratnik na klupu Mladosti
Postavljeno: 13.12.2019.
Zakazana 14. sednica SO Smederevska Palanka (sreda, 18. decembar, u 10 časova)
Na dnevnom redu 23 tačke. Najzanačajnija Predlog budžeta opštine za 2020. godinu.
 


 
 
Kursna lista