Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Poseta Velikoj Plani i predavanje "Negujmo srpski jezik" ministra kulture i informisanja u okviru manifestacije "U slavu velikog Vožda"
Postavljeno: 24.07.2019.


Predavanje ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetiće u petak 26. jula opštinu Velika Plana povodom održavanja Manifestacije „U slavu velikog Vožda“. 

Ministar Vukosavljević će prisustvovati parastosu na grobu Vožda Кarađorđa u Radovanjskom lugu, a zatim će u 14 časova u Biblioteci "Radoje Domanović" održati predavanje na temu „Negujmo srpski jezik".

Obeležavanjem Voždovih dana čuva se sećanje na godišnjicu od ubistva Кarađorđa u Radovanjskom lugu. Taj događaj je, kako mnogi smatraju, u velikoj meri odredio sudbinu Srbije.

Akcija „Negujmo srpski jezik“ ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.10.2019.
U toku su radovi na rekonstrukciji Radničke ulice u Palanci
Prva faza obuhvata izgradnju i zamenu vodovodne linije i priključaka koje obavlja JKP Vodovod
Postavljeno: 16.10.2019.
SŠ "Žikica Damnjanović" obeležila je Svetski dan hrane
Interesantan štand postavljen je u centru grada kod fontane
Postavljeno: 16.10.2019.
Projekat PU Smederevo "Lajk za Bezbednost" u OŠ "Vuk Karadžić" u Palanci
Edukativna radionica koja se sprovodi u saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić biće održana u četvrtak 17. oktobra
 


 
 
Kursna lista