Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Poseta Velikoj Plani i predavanje "Negujmo srpski jezik" ministra kulture i informisanja u okviru manifestacije "U slavu velikog Vožda"
Postavljeno: 24.07.2019.


Predavanje ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetiće u petak 26. jula opštinu Velika Plana povodom održavanja Manifestacije „U slavu velikog Vožda“. 

Ministar Vukosavljević će prisustvovati parastosu na grobu Vožda Кarađorđa u Radovanjskom lugu, a zatim će u 14 časova u Biblioteci "Radoje Domanović" održati predavanje na temu „Negujmo srpski jezik".

Obeležavanjem Voždovih dana čuva se sećanje na godišnjicu od ubistva Кarađorđa u Radovanjskom lugu. Taj događaj je, kako mnogi smatraju, u velikoj meri odredio sudbinu Srbije.

Akcija „Negujmo srpski jezik“ ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.09.2020.
Dan polja kukuruza u Bašinu 21. septembra
Organizator je Poljoprivredna savetodavna stručna služba Smederevo
Postavljeno: 18.09.2020.
Festival "Teatar u tvrđavi" u Smederevu od 21. do 25. septembra
Šest pozorišnih predstava
Postavljeno: 18.09.2020.
Počinje poseban zdravstveni nadzor za naše građane koji se vraćaju iz inostranstva
U petak, 18. septembra, od 18 časova
 


 
 
Kursna lista