Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Poseta Velikoj Plani i predavanje "Negujmo srpski jezik" ministra kulture i informisanja u okviru manifestacije "U slavu velikog Vožda"
Postavljeno: 24.07.2019.


Predavanje ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetiće u petak 26. jula opštinu Velika Plana povodom održavanja Manifestacije „U slavu velikog Vožda“. 

Ministar Vukosavljević će prisustvovati parastosu na grobu Vožda Кarađorđa u Radovanjskom lugu, a zatim će u 14 časova u Biblioteci "Radoje Domanović" održati predavanje na temu „Negujmo srpski jezik".

Obeležavanjem Voždovih dana čuva se sećanje na godišnjicu od ubistva Кarađorđa u Radovanjskom lugu. Taj događaj je, kako mnogi smatraju, u velikoj meri odredio sudbinu Srbije.

Akcija „Negujmo srpski jezik“ ima za cilj očuvanje i razvijanje srpskog jezika kao dela srpskog kulturnog nasleđa, negovanje jezičke kulture i kao jedan od prioritetnih ciljeva postavlja jačanje statusa ćiriličkog pisma.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.08.2019.
PU Čika Jova Zmaj: U toku je drugi rok za upis dece za narednu radnu godinu
Upis traje do 23. avgusta
Postavljeno: 21.08.2019.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u MZ Donji grad
Petak,23. avgust, od 9 do 14 časova
Postavljeno: 21.08.2019.
14. Dani Đakove bune u Kusatku 28. avgusta
Pripremljen je bogat kulturno- umetnički program
 


 
 
Kursna lista