Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Žensko srce u šinjelu" u režiji Mirjane Karanović na letnjoj pozornici u Radovanjskom Lugu(petak, 21 sat)
Postavljeno: 25.07.2019.


Predstava je na programu manifestacije U slavu velikog Vožda

U okviru manifestacije "U slavu velikog Vožda", u petak, 26. jula, u 21 sat, u na letnjoj sceni u Radovanjskom Lugu, biće izvedena predstava "Žensko srce u šinjelu", u režiji Mirjane Karanović. U pitanju je pozorišna trupa "Biti ili ne biti", produkcija Opštine Krupanj i CZK "Vlada Divljan"

Iz Centra za kulturu Masuka u Velikoj Plani su najavili ovu predstavu:

"Veliki rat je počeo na Vidovdan 1914, Veliki rat se formalno završio na Vidovdan 1919. godine, u Versajskoj palati. Sto godina posle, ali, u Radovanjskom lugu kraj Velike Plane, u sklopu "Voždovih dana", još jednom velika ratna priča o heroinama tog velikog ratnog vrtloga: Milunki Savić, Flori Sandens i Nadeždi Petrović.

Rediteljka, čuvena glumica i profesorka glume Mirjana Karanović koristeći se modernim scenskim izrazom, tekst Mihajla Vitezovića pretvorila je u duboko emocionalnu priču o ženskom principu i junaštvu u "muškim stvarima" kakav je rat, i to veliki, sveuništavajući, svetski rat. Igrajući istovremeno i glumice Iskru, Jasnu i Senku, Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović, oživljavaju nezaboravne karaktere,stradalništvo i junaštvo žene sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, britanske bolničarke i čuvene srpske slikarke.

Predstava je 26. jula, na letnjoj pozornici u Radovanjskom lugu, sa početkom u 21 sat. U slučaju kiše, odigraće se u velikoj sali CZK "Masuka"."


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 07.07.2020.
IN MEMORIAM: Petar Skačkov (1938-2020)
Sahrana istaknutog profesora i prosvetnog radnika obaviće se u sredu, 8. jula u 12 sati na Starom groblju u Smed. Palanci
Postavljeno: 07.07.2020.
V.d. direktora Nikola Ristić: OB “Stefan Visoki” za sada ne ulazi u COVID režim rada
Pacijenti oboleli od Korona virusa pored infektivnog odeljenja hospitalizovaće se na još jednom odeljenju Bolnice
Postavljeno: 07.07.2020.
Zakazana konstitutivna sednica SO Velika Plana
Sednica zakazana za 21. avgust
 


 
 
Kursna lista