Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Zanimljivosti
Banane rodile u centru Smederevske Palanke!!!(VIDEO)
Postavljeno: 31.07.2019.


Plod banana na drvetu u dvorištu porodice Zdravković u Cvijićevoj ulici

Pre nekoliko godina TV Jasenica je zabeležila priču o uzgajivaču banana i drugih tropskih kultura u Kusatku, selu u palanačkoj opštini, koja je naišla na veliki odjek.

Sada smo sličnu situaciju zatekli i u širem centru Smederevske Palanke. Rodile su banane na drvetu u dvorištu kuće porodice Zdravković, u Cvijićevoj ulici!?

Krajne neobičan prizor. Domaćica Mira Zadravković nam je potvrdila i pokazala da se plod na drvetu pojavio ovog leta i čeka se da banane budu zrele.

Plod se pojavio prvi put, nakon šest godina, kada je drvo banane zasađeno. Drvo raste veoma brzo, zahteva dosta vode i zaštitu tokom jeseni i zime.

Pogledajte priču TV Jasenice o plodovima banana u centru Palanke:

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
AMSS: Besplatna pomoć za vozila zdravstvenih radnika
AMSS stavlja na raspolaganje sve svoje resurse u vidu šlepovanja i pružanja besplatne pomoći na putu za privatna vozila zdravstvenih radnika za vreme trajanja vanrednog stanja.
Postavljeno: 04.04.2020.
Koronavirusom zaraženo 17 policajaca
Direktor policije Vladimir Rebić je rekao da su policajci zaraženi koronavirusom stabilno, uz napomenu da je u samoizolaciji oko 2,4 odsto službenika i da je to broj sa kojim može da se funkcioniše, ali će biti problem ukoliko on bude povećan
Postavljeno: 03.04.2020.
Fudbalski savez Podunavskog okruga donirao hiljadu zaštitnih maski zdravstvenim ustanovama u Smederevu, Palanci i V. Plani
Maske uručene zdravstveni ustanovama
 


 
 
Kursna lista