Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
47. slikarska kolonija u Lipovcu biće održana u periodu od 3. do 9. avgusta
Postavljeno: 01.08.2019.
Organizator je Kulturni centar Topola pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Topola

Kulturni centar Topola pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Topola organizuje 47. slikarsku koloniju u Lipovcu koja će se održati u periodu od 03-09. avgusta 2019. godine.
 

Svečano otvaranje kolonije biće održano 03.08.2019. godine sa početkom u 13h u osnovnoj školi „Karađorđe“ u Lipovcu. Selektor ovogodišnje slikarske kolonije je Tamara Đorđević, akademski slikar iz Topole. 
 

Umetnici koji učestvuju na 47. slikarskoj koloniji u Lipovcu su: Aleksandar Dimitrijević, Ana Đorđević, Neša Jovanović, Marijana Todorović, Goran Rakić, Milica Nedeljković Janković, Konstantin Stupovski i Tamara Đorđević. 
 

Kao i svake godine, u okviru slikarske kolonije, održaće se radionica slikanja za decu, koju će voditi slikari, učesnici kolonije, a na kojoj će mališani iz Lipovca i Topole imati prilike da kroz sedam dana trajanja nauče osnove slikarstva. Svoje radove izložiće na zatvaranju kolonije dok će svako od njih dobiti priznanje o učešću kao i poklone.
 

Pozivamo vas da, shodno uređivačkom konceptu vašeg glasila i tehnološkim uslovljenostima, pružite medijsku podršku ovom festivalu. Ta podrška bi predstavljala dragocenu pomoć u odavno proklamovanoj decentralizaciji kulture i utiranju puta novoj paradigmi kulturnih vrednosti.

 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.08.2019.
Počinje "Dunav Film Fest Smederevo"
Festival će trajati od 20. do 25. avgusta
Postavljeno: 19.08.2019.
Atletičar palanačkog Elita Nikola Tanasijević osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Centralne Srbije za juniore
Bacač koplja i učenik trenera Nenada Milinkovića potvrdio talenat i potencijal
Postavljeno: 19.08.2019.
Danas je Preobraženje Gospodnje-slava crkve u Palanci
Ovaj praznik posvećen je Hristovom preobraženju na gori Tavor u Svetoj zemlji kada on najavljuje svoje stradanje i slavu
 


 
 
Kursna lista