Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 35. sednica Opšinskog veća opštine S. Palanka
Postavljeno: 01.08.2019.


Najznačajnija tema bio je rebalans budžeta

Večeras je održana 35. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka. Sve tačke predviđene dnevnim redom, bilo ih je 29 su usvojene, a većina tema biće i na predstojećem zasedanju lokalnog parlamenta.

Najznačajnija tačka bio je rebalns budžeta za ovu godinu, a članovi Opštinskog veća su usvojili i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci 2019. godine. Takođe, razmotren je i izveštaj eksterne revizije o završnom računu budžeta za prošlu godinu.

Vredi istaći da se set tačaka dnevnog reda ovog zasedanja odnosio na Opštinsku upravu i javni sektor, pa je izmenjena i dopunjena odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru u 2017. godini i usvojen je kadrovski plan Opštinske uprave za tekuću godinu.


Pravilnik za dodelu sredstava za mlade talente je razmotren i važno je naglasiti  da je iznos, u odnosu na 2018. godinu, uvećan za milion dinara i ukupno iznosi 3 milona dinara. Očekuje se raspisivanje konkursa za tu namenu.
 
Tri osnovne škole su uputili zahtev Opštinskom veću za dodelu ličnih pratilaca za decu, što je odobreno, a reč je o OŠ HIM, OŠ HRŠ i OŠ Stanoje Glavaš 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.08.2019.
Počinje "Dunav Film Fest Smederevo"
Festival će trajati od 20. do 25. avgusta
Postavljeno: 19.08.2019.
Atletičar palanačkog Elita Nikola Tanasijević osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Centralne Srbije za juniore
Bacač koplja i učenik trenera Nenada Milinkovića potvrdio talenat i potencijal
Postavljeno: 19.08.2019.
Danas je Preobraženje Gospodnje-slava crkve u Palanci
Ovaj praznik posvećen je Hristovom preobraženju na gori Tavor u Svetoj zemlji kada on najavljuje svoje stradanje i slavu
 


 
 
Kursna lista