Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Održan profesionalni turnir u basketu "Palanka voli 3x3": pobednik ekipa "Armagedon" u muškoj i "FL" u ženskoj konkurenciji
Postavljeno: 03.08.2019.


Turnir odlično organiziovasn. Jedini problem kiša i loše vreme, pa se naizmenično igralo na sportskom terenu Palasnačke gimnazije i u hali OŠ Vuk Karadžić

Održan je, drugu godinu  zaredom, profesionalni turnir u basketu "Palanka voli 3x3", pod patronatom Košarkaškog saveza Srbije i asocijacije " 3x3 Srbija". Sjajan događaj je i ove godine, zahvaljujući Miljanu Gligorijeviću, njegovom timu, lokalnoj samoupravi i sponzorima, odlično organizovan.

Jedini problem bila je kiša i loše vreme, pa se naizmenično igralo na sportsklom terenu Palanačke gimnazije i u hali OŠ Vuk Karadžić.

Turnir je počeo u Palanačkoj gimnaziji, u ranim popodnevnim satima, takmičenjem po grupama. Bilo je 16 ekipa u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji.

Prvi pljusak i jaka kiša su uslovili prekid turnira oko 14 časova, a problem je bila podloga, koja je nakvašena i natopljena, pa je, dok se potpuno ne osuši, klizava i lopta ne odskače kako i koliko treba.

Zbog tih teškoća karavan se preseljen u halu OŠ Vuk Karadžić, gde je završeno takmičenje po grupama i odigrani četvrtfinalni dueli.

U međuvremenu, stekli su se uslovi da se završnica turnira odigra u Palanačkoj gimnaziji, pa su mečevi počeli u 19 časova u izuzetnom ambijentu i pred punim gledalištem.

U muškoj konkurenciji, u polufinalu, ekipa "Brox" je pobedila ekipu "Sinjori", dok je "Armagedon" bio bolji od ekipe "3x3 komanda".

U ženskom finalu pobeda ekipe "FL", u duelu sa domaćim sastavom "Aramagedona".

I onda ponovo vremenske neprilike pred samo veliko finale. Provala oblaka i jaka grmljavina i novi prekid. Organizatori su odlučili, kao jedinu realnu opciju, da se finale odigra u hali OŠ Vuk Karadžić.

Favorit je opravdao očekivanja. Sjajna eklipa "Armagedona" savladala je ekipu "Broxa" sa 21:17 i osvojila pobedničku nagradu i pehar.

Gosti na turniru bili su Boško Adžić, koordinator "3x3 Srbija" i Nikola Vučen, predsednik opštine S. Palanka.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 10.07.2020.
IN MEMORIAM: Goran Milićević
Vrsni muzičar, šef orkestra KUD Abrašević i saradnik TV Jasenice
Postavljeno: 10.07.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 10. jula u Podunavskom okrugu ukupno 502 slučaja Covida-19
Sedam novozaraženih u Velikoj Plani, 6 u Smed. Palanci i jedan u Smederevu
Postavljeno: 10.07.2020.
Jugoprevoz Velika Plana: Autobuski red vožnje od 11. jula
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista