Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Održana Konferencija klubova Podunavske okružne fudbalske lige: Jasenica 2017 iz Palanke u okružnoj ligi!
Postavljeno: 04.08.2019.


Nova sezona počinje 17. avgusta. Pored Jasenice, predstavnici palanačke opštine su: Radnik sa Kolonije, Cerovac, Železničar iz Kusatka, Pobeda iz Goloboka

Jovan Beč, predsednik Fudbalskog saveza Podunavskog okruga, predsedavao je Konferencijom klubova Podunavske okružne lige, a u radu su učestvovali Bojan Đulić generalni sekretar, Zoran Predojević, potpredsednik, Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo, Jovica Životić iz Lipa, komesar za takmičenje i Miloš Petrović iz Smederevske Palanke, komesar za suđenje.

Na početku su utvrđeni sastav lige, kao i kalendar takmičenja. U odnosu na proteklu godinu, novi članovi su: Radnik iz Smederevske Palanke, prvak Jaseničke lige, Obilić iz Staro Sela, prvak FLO Velika Plana i Omladinac iz Seona, prvak GFL Smederevo.

Od takmičenja je odustala ekipa Plane iz Velike Plane, a Polet iz Trnovča je vanredno napredovao i preselio se u Zonsku ligu, Podunavsko-šumadijsku grupu.

Ta dva upražnjena mesta, odlukom Izvršnog odbora FS Podunavskpog okruga, pripala su ekipi Mladosti iz Novog Sela, koja je bila poražena u baražu i Jasenici 2017 iz Smederevske Palanke, zbog, kako je obrazloženo, razvoja fudbala u gradu i uslova koje ima ovaj klub. 

Prvenstvo za seniore startuje 17 i 18.avgusta, a želje na žrebanju su ispunjene, Osipaonici, SASK-u, Omladincu, Cerovcu i Pobedi. Na predlog Zorana Predojevića takmičarske brojeve izvalačio je Radoje Glišić dopisnik Sportskog žurnala iz Smedereva.

Raspored je  sledeći:  1. Mladost ( Novo Selo ), 2. Železničar Kusadak, 3. SASK ( Saraorci ), 4. Obilić ( Staro Selo ), 5. Crvena zvezda ( Suvodol ), 6. Bresje Superior ( Velika Palana ), 7. Radnik ( Smederevska Palanka ), 8. Pobeda (Golobok ), 9. Omaldinac ( Seone ), 10. Podunavac ( Udovice ), 11. Sloga ( Miloševac ), 12. Cerovac, 13. Jasenica 2017 ( Smederevska Palanka ), 14. Mladi radnik ( Radinac ), 15. Osipaonioca, 16. Sloga ( Lugavčina ). 

U 1.kolu 18.avgusta sastaju se: Mladost – Sloga ( L ), Železničar Kusadak – Osipaonica, SASK – Mladi radnik, Obilić –Jasenica 2017, Crvena zvezda – Cerovac, Bresje Superior – Sloga ( M), Radnik – Podunavac, Pobeda – Omladinac. 

Kad se radi o propozicijama takmičenja za predstojeće prvenstvo govorio je Bojan Đulić, generalni sekretar saveza.

Novina je kod omaldinske selekcije, gde je dozvoljeno da ekipe imaju tri igrača starija, ove takmičarske godine, rođena 2000.godine. Klubovi ne mogu  da se takmiče ukoliko nemaju trenera sa odgovarjućom dozvolom za rada za ovu takmičarsku godinu. Treneri, sa licencom za rad u Podunavskoj okružnoj ligi, ne mogu, kao igrači, nastupati na prvenstvenim utakmicama svojih klubova, rekao je Đulić.

Takođe,  u dopunama propozicija piše, da utakmica ne može da počne ukoliko oba kluba nemaju trenera. Klub koji nema trenera gubi utakmicu 3:0 i biće kažnje po DP FS Srbije.

Prisutnim predstavnicima klubova obartili su se Jovica Životić, komesar za takmičenje i Miloš Petrović, komesar za suđenje. Obojica su istakli da će odlično sarađivati, da će na utakmice da šalju najbolje delegate i sudije i da ne prihvataju nikakve želje pojedinaca i klubova.

Na kraju sednice, na predlog Jovana Beča, predsednika saveza, javna priznanja pojedincima i klubovima za postignute rezultate u protekloj takmičarskoj godini, uručio je Zoran Predojević potpredsednik saveza.

Marko Radovanović, fudbaler Sloge iz Lipa proglašen je za najboljeg igrača Podunavske okružne lige, dok je Stefan Mladenović iz SASK-a ( Saraorci ) bio najbolji strelac. Dejan Petković ( Polet, Trnovče ) najbolji je golman, a  titula najboljem treneru pripala je  Toplici Milovanoviću , strategu Slobode iz Lipa. Fer plej ekipa je Cerovac, sa najmanje opomena i isključenih igrača. Milija Jovanović iz Smedereva  je najbolji sudija, njega priznanje čeka na seminaru službenih lica okružne lige.

TEKST I FOTO: Novica Pavlović (Sportski žurnal)
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.10.2019.
U toku su radovi na rekonstrukciji Radničke ulice u Palanci
Prva faza obuhvata izgradnju i zamenu vodovodne linije i priključaka koje obavlja JKP Vodovod
Postavljeno: 16.10.2019.
SŠ "Žikica Damnjanović" obeležila je Svetski dan hrane
Interesantan štand postavljen je u centru grada kod fontane
Postavljeno: 16.10.2019.
Projekat PU Smederevo "Lajk za Bezbednost" u OŠ "Vuk Karadžić" u Palanci
Edukativna radionica koja se sprovodi u saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić biće održana u četvrtak 17. oktobra
 


 
 
Kursna lista