Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Tradicionalni 23. "Dani Azanjske pogače" (četvrtak, 8. avgust)
Postavljeno: 07.08.2019.


Svečano otvaranje zakazano je za 9:30 u centru Azanje

Tradicionalni, 23. po redu, Dani Azanjske pogače biće održani sutra, u četvratk 8. avgusta u ovom mestu. Organizatori su kao što je to bio slučaj i ranijih godina, pripremili bogat i sadržajan program čije je početak zakazan za 9 časova i 30 minuta kada će simbolično biti podignuta zastava Pogačijade uz scenski performans Palanačkog glumca Miše Bajkića.

Otvaranje centralne izložbe pogača zakazano je za 10h, a celodnevni program biće završen u 20:30 kada će biti proglašeni pobednici 23 Pogačijade i održano kvalifikaciono takmičenje violinista za predstojeći Sabor violinista u Pranjanima u opštini Gornji Milovanac.

Inače, ovogodišnje 23. Dane Azanjske pogače organizuju opština Smederevska Palanka, Zadružni savez Srbije, Zemljoradnička zadruga „Azanja“,Turističko- zemljoradnički klub „Azanjska pogača“, Savet MZ Azanja i Ustanova Kulturni centar.

PROGRAM MANIFESTACIJE
 
9.30h: Podizanje zastave uz kulturno umetnički programi scenski nastup Miše Bajkića

9:45h: Otvaranje izložbe slika zadrugarstva i tradicionalni običaji u Srbiji (Centar Azanje)

10:00h: Svečano otvaranje centralne izložbe pogača i domaće radinosti uz kulturno-umetnički program KUD Azanja (Centar Azanje)

10:45h: Smotra prehrambenih proizvoda pripremljenih po tradicionalnom receptu nacionalnih specijaliteta u organizaciji Zadružnog Saveza Srbije (Centar Azanje)

11:00h: Promocija knjiga Batinić Aleksandre iz Azanje, "Antikitera" i "Malo prisustvo" (Dom kulture "Vuja Popović")

11:30h: Skup zadrugara Srbije, promocija programa "500 zadrga, 500 sela" . Upoznavanje mladih sa istorijom zadruge u Srbiji stare 125 godina, kao i edukacija mladih o značaju zadrugarstva u Srbiji u organizaciji Zadrućnog Saveza Srbije (Dom kulture "Vuja Popović")

20.30h: Završna svečanost, proglašenje pobednika i kvalifikacije violinista za predstojeće takmičenje u Pranjinama uz kulturno-umetnićki program "KUD Abrašević" (Centar Azanje)


 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.01.2020.
Zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim oboljenjima u OB „Stefan Visoki“, od 27. januara na snazi zabrana poseta bolesnicima
Ovu informaciju potvrdio je v.d. direktora OB Stefan Visoki dr Nikola Ristić
Postavljeno: 27.01.2020.
SPC i vernici obeležavaju Svetog Savu
Sveti Sava se obeležava kao školska slava, a tim povodom u većini školskih ustanova u Srbiji biće održane Svetosavske akademije.
Postavljeno: 27.01.2020.
Retrospektiva Festivala srpkog filma fantastike u Domu kulture „Vlada Marjanović“ u Starom Selu
Ulaz na projekcije je besplatan.
 


 
 
Kursna lista