Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 11. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 09.08.2019.


Sve tačke predviđene dnevnim redom, njih ukupno 38, su usvojene

U Velikoj Sali SO Smederevska Palanka danas je održano jedanaesto zasedanje, ovog saziva, lokalnog parlamenta palanačke opštine. Sednica je počela utvrđivanjem i dopunom dnevnog reda, pa se umesto prvobitnih 24. pred odbornicima našlo 38. tačaka, od toga 14. se uglavnom odnosilo na planove i programe rada, finansijske planove, kao i subvencionisanje javnih preduzeća i ustanova iz budžeta Opštine.

Odbornici su na samom početku utvrdili prestanak funkcija članovima Opštinskog veća zbog podnošenja ostavki. Dužnost je prestala Maji Pantić i Bojanu Marinkoviću, tako da Opštinsko veće sada ima 8 članova.

U okviru dopune dnevnog reda doneta je Odluka o izmeni odluke o opštinskom pravobranilaštvu, postavljen je zamenik Opštinskog pravobranioca, i tu funkciju će od sada obavljati dipl. pravnik Milica Radišević.

Najznačajnija tačka ovog zasedanja odnosila se na rebalans budžeta Opštine za tekuću godinu i izveštaj o izvršenju budžeta za period od 6 meseci, tačnije od 1.1. 2019. do 30.6. 2019. godine. Rebalans budžeta obrazložio je načelnik Odeljenja za finansije Opštinske uprave Dragan Lisica, koji je istakao da je budžet pretpeo smanjenje u iznosu od oko 3 miliona dinara.

Odbornici su takođe doneli Odluku o izmeni odluke o utvrđenom maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru opštine Smederevska Palanka. U pitanju je izmena odluke Vlade Srbije iz 2017. godine po kojoj se broj radnika u javnom sektoru sa 676 smanjuje na 511.

Na današnjem zasedanju su, između ostalog, i donete odluke o uspostavljanju saradnje naše opštine sa gradom Anšanom u Narodnoj Republici Kini, o upravljanju pijacama, uređivanju i održavanju grobalja, o obavljanju delatnosti zoohigijene, upravljanju komunalnim otpadom, dimničarskim uslugama i dr.

Odbornici su jednoglasno usvojili pravilnik o uslovima za dodelu nagrada učenicima i studentima- mladim talentima, i očekuje se da uskoro bude raspisan konkurs za tu namenu. Važno je napomenuti da je u pitanju jednokratna pomoć, a da su izdvojena sredstva ove godine povećana za milion dinara tako da je ukupno za talente oprdeljeno 3 miliona dinara.

JKP „Opštinska groblja“ data je saglasnost na pravilnik i cenovnik o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanu nepropisno parkiranih vozila na teritoriji opštine Smederevska Palanka.

Takođe, na ovom zasedanju razrešen je dućnosti dosadašnji v.d. direktora JP „Palanka“ Zorana Živkovića, zbog podnošenja ostavke, a na njegovo mesto je postavlje Radovanović Marko.

Jedanaesta sednica lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka na kojoj su sve tačke predviđene dnevnim redom usvojene, završena je nakon jednog sata i 12 minuta.
 
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 28.03.2020.
Lista obolelih osoba od koronavirusa u Srbiji po gradovima do 27. marta: Najviše u Beogradu 261, Niš 47, Valjevo 45, Ćuprija 41....
Postavljeno: 28.03.2020.
Dve nove žrtve Covida 19 u Srbiji
Do sada 10 žrtava
Postavljeno: 28.03.2020.
U Srbiji 659 osoba zaraženo koronavirusom: 131 novi slučaj
Testirana 371 osoba
 


 
 
Kursna lista