Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obišla radove na rekonstrukciji regionalnog puta Smederevska Palanka - Velika Plana
Postavljeno: 12.08.2019.


Mihajlovićeva je istakla da će put biti rekonstruisan do novembra

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je radove na rekonstrukciji državnog puta Velika Plana - Smederevska Palanka i poručila da država ulaže u puteve u svim delovima Srbije jer je cilj da se svaki okrug i opština u Srbiji razvijaju.
 
 “Koliko država ulaže u puteve i železnicu toliko brzo se i razvija, i zato ulažemo u auto-puteve, u državne, kao i u lokalne puteve. Osnovna stvar za svaku opštinu je da stvorimo uslove za normalan život, a to znači da ima dobar put, energetsku i komunalnu infrastrukturu, da mogu da dolaze investicije i da ljudi ostaju tu da žive”, rekla je Mihajlovićeva.
 
Ona je rekla da je ovaj put važan zbog veze sa Koridorom 10 i da radovi moraju biti završeni do novembra.
 
Ona je dodala da se u Podunavskom okrugu ulaže oko 1,4 milijarde dinara u održavanje puteva i oko dve milijarde dinara u rehabilitaciju zajedno sa Svetskom bankom. “Važno je da se uređuju putevi, ali je važno i da svi poštuju propise i voze bezbedno”, dodala je ona.
 
Načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović rekao je da je izvedena trećina radova na rekonstrukciji i da će ovo biti jedan od najbezbednijih puteva u okrugu. “Ovaj put je i dokaz da data obećanja ispunjavaju”, rekao je on.
 
Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen zahvalio je predsedniku Srbije i Vladi što čine sve da se ova opština brže razvija i dodao da je urađeno sve što je dogovoreno prilikom posete predsednika Srbije i posete potpredsednice Vlade Podunavskom okrugu.
 
Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković rekao je da prvi put građani ovog dela Srbije imaju osećaj da imaju kome da se obrate i da neko brine o njima.
 
Generalni direktor JP “Putevi Srbije”, Zoran Drobnjak, rekao je da rekonstrukcija ovog puta nije rađena 30 godina i da će sad biti rešena zahvaljujući podršci predsednika Srbije i Vlade Srbije.
 
Vrednost radova na rekonstrukciji deonice Velika Plana - Smederevska Palanka je 447 miliona dinara sa PDV-om, a izvođač radova je preduzeće “Srbijaautoput”.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.10.2019.
Novi trijumf palanačkih košarkašica: "Sistem 2000"- Gimnazijalac (Pirot) 65:45
Palančanke ostvarile drugu ovosezonsku pobedu
Postavljeno: 20.10.2019.
Karatista Goše Svetislav Jevremović osvojio tri medalje na Kupu Uže Srbije u Čačku
Sveta zaslušio jedno srebro i dve bronze
Postavljeno: 20.10.2019.
Palanački "Spartanci 026" osvojili 16 medalja na Kupu Uže Srbije u karateu
Puleni trenera Milice ovković osvojili 8 zlatnih odličja.
 


 
 
Kursna lista