Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Nikola Vučen, predsednik Opštine: Nova infrastrukturna ulaganja u opštinu Smederevska Palanka
Postavljeno: 12.08.2019.


To je rezultat današnje posete potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović

Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, nakon današnje posete potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović, najavio je početak realizacije novih infrastrukturnih projekata. On se javnosti obratio putem svog fejsbuk profila, a mi saopštenje prenosimo u celosti:

"Smederevska Palanka i njeni građani duguju neizmernu zahvalnost predsedniku Repubilke Aleksandru Vučiću , Vladi Republike Srbije i svim resornim ministarstvima koji čine sve , da naša Opština izađe iz problema. Više od dve decenije bilo je zaboravljeno i da postojimo, ali snažnom investicionom politikom koju sprovodi naš predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpuno se menja lice Srbije, a isto tako i lice Smederevske Palanke.

Današnja poseta podpredsednijce Vlade Republike Srbije prof.dr Zorane Mihajlović je veoma značajna za kompletan Podunavski okrug , a isto tako i za naše dve opštine gde se trenutno izvode radovi na kompletnoj rehabilitaciji i sanaciji puta Palanka - Plana. Ova deonica je žila kucavica za naše sugrađane.Dobićemo jednu od najkvalitetnih i najsigurnijih saobraćajnica u ovom delu Srbije. Hvala našoj podpredsednici Vlade koja je svojim dolaskom potvrdila da sve ono što je obećano biće i urađeno.

Danas se definisala i dinamika radova za nastavak rekonstrukcije puta koji prolazi kroc centar Smederevske Palanke. Ovo podrazumeva nastavak radova od skretanja za Kiseljak pa sve do raskrsnice prema Azanji i Mladenovcu. Tačnije radiće se kompletna rekonstrukcija puta, trotoara i novih drvoreda kroz ulice : 20 jula - pored škole HIM, Francuska , Glaveševa do skretanja za Aznaju što ukupno iznosi 3.5 km kroz centar naše Palanke.

Dinamikom dogovorenih radova, kreće se i u kompletnu rekonstrukciju puta Smederevska Palanka - Krnjevo pa sve do Carigradskog druma na ukupnoj dužini 12.5 km.

Dobijena je i građevinska dozvola, rešeni imovisnko pravni odnosi za novu deonicu puta od bulevara Crvene Armije do novog groblja Kamenac. Radove će sprovoditi ekipe PZP a iz Požarevca, ukupna dužina nove deonice će iznositi 500 metara sa kružnim tokom. Početak radova očekujemo za nekoliko dana.

Nastavljaju se radovi na putu Smedervska Palanka - Topola, od crkve Sv Preobraženja u Smederevskoj Palanci ka Topoli na ukupnoj dužini od 3.6 km."
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.10.2019.
Skoro dve hiljade glasova za OŠ "Heroj Radmila Šišković" u akciji "2000 lopti za buduće asove" kompanije "Roda": Košarkaške lopte stižu u palanačku školu!
OŠ HRŠ dobila naviše glasova kada su palanačke škole u pitanju
Postavljeno: 19.10.2019.
OŠ "Heroj Ivan Muker" među dobitnicima košarkaških lopti u promotivnoj akciji kompanije "Roda"
Akcija pod nazivom 2000 lopti za buduće asove
Postavljeno: 19.10.2019.
Učenici OŠ Olga Milošević osvojili prvo mesto na Opštinskom i treće mesto na Okružnom takmičenju u stonom tenisu
Palančani bili usešni u obe konkurencije
 


 
 
Kursna lista