Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Završavaju se radovi na adaptaciji fasade na delu Delovođine zgrade u centru Palanke: Drugi urušeni deo zgrade čeka okončanje postupka restitucije
Postavljeno: 16.08.2019.


Fasada na delu zgrade prema pešačkoj zoni u novom ruhu, uklonjena zaštitna ograda i očekuje se da lokali i stanovi budu u funkciji.

U decembru prošle godine došlo je do urušavanja krova i rušenja dela Delovođine zgrade u centru Palanke. Nadležni su reagovali i Zavod za zaštitu spomenika kulture, pod čijom ingerencijom je objekat, je naložio zabranu korišćenja i rušenje dela zgrade, na osnovu ekspertize i mišljenja stručne komisije.

Tokom proleća su vlasnici lokala i stanova u drugom delu Delovođine zgrade, koji nije direktno ugrožen i urušen, pokrenuli inicijativu, formirali Stambenu zajednicu i dobili "zeleno svetlo" da mogu, pod određenim uslovima, da renoviraju fasadu i enterijer. Izvršena je statička ekspertiza i počeli je adptacija.

Radovi se, ovih dana, privode kraju, uklonjena je zaštitna ogfrada i očekuje se da lokali i stanovi budu u funkciji.

Kada je u pitanju drugi deo Delovođine zgrade, prema Trgu heroja, koji je direktno urušen, statičkom ekspertizom je naloženo rušenje, a sada je, kako nam je potvrdio Opštinski pravobranilac Zoran Stojkovac, u toku i postupak restitucije. On je naglasio da postoji mogućnost da vlasnici lokala i stanova, kojih je četvoro, formiraju Stambenu zajednicu i odluče se na korak, kao i vlasnici u delu zgrade prema šetačkoj zoni, ali je neophodno da se završi restitucija, povraćaj konfiskovane imovine i u pravnom smislu odrediu titular.

Zoran Stojkovac, Opštinski pravobranilac, je izričit da se urušeni deo Delovođine zgrade na trgu heroja neće ostaviti u sadašnjem stanju, kao ruševina i da će se u narednom periodsu iznaći rešenje za saniranje ili novu gradnju.  


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 26.02.2020.
Održana 53. sednica Opštinskog veća: Usvojen predlog odluke o korigovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Smederevska Palanka
Predlog odluke će biti upućen odbornicima SO Smederevska Palanka na dalje razmatranje i eventualno usvajanje.
Postavljeno: 26.02.2020.
Uskoro počinje elektronska prijava dece u PU "Čika Jova Zmaj" u Palanci na Portalu eUprava
U toku je implementacija usluge eVrtić u 140 gradova i opština u Srbiji
Postavljeno: 26.02.2020.
Pobeda palanačkih košarkašica u derbiju sezone: Sistem- Paraćin 69:58
Palančanke pobedile direktnog konkurenta u borbi za najviši plasman u Prvoj regionalnoj ligi, grupa Jug
 


 
 
Kursna lista