Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Počinje "Dunav Film Fest Smederevo"
Postavljeno: 19.08.2019.


Festival će trajati od 20. do 25. avgusta

Drugo izdanje međunarodnog filmskog festivala podunavskih zemalja Dunav Film Fest Smederevo  održaće se od 20.08 do 25.08.

U Malom gradu Smederevske tvrđave, u takmičarskom programu naćiće se naslovi koji su obeležili podunavsku kinematografija u godini iza nas, rečeno je na najavnoj konferenciji festivale.

Takmičarska selekcija „Dunav Film Festa“ donosi naslove, koji su nagrađeni ili prikazani na evropskim festivalima,  poput filma – „Otac“ reditelja Kristine Grozeve i Petra Valhanova, „Neka bude svetlost reditelja Marka Skopa“, „Zviždači“  rumunskog reditelja Kornelija Porumbojua , „Zlatna rukavica“ delo Fatiha Akina, „Mali Džo“ Džesike Hausner, „Izvan sistema“ Nore Fingšajt, mađarski film „Ruben Brent Kolekcionar“ Miodraga Krstića i domaće ostvarenje „Ajvar“ Ane Marie Rossi, dok će van konkurencije biti prikazna ostvarenja – „Bol i slava“ Pedra Almodovara, „U tuđoj kući“ Džejmsa Kanta i biografski film „Diego Maradona“.

Na atraktivnoj lokaciji na Dunavu, u sekciji „Dunavski hitovi“, biće prikazana ostvarenja koja su obeležila podunavsku kinematografiju u prethodnih nekoliko godina, a koje publika nije imala priliku da pogleda do sada.

U samom centru Smedereva na Karađorđevom trgu organizovaće se projekcije kultnih ostvarenja domaće kinematografije koja su digitalno restaurirana u okviru projekta Vip Kinoteka – „Ljubav i moda“, „Petrijin venac“, „Tri karte za Holivud“, „Nacionalna klasa“, „Miris poljskog cveća“. U centru za kulturu ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju najznačajnije evropske naslove iz proteklih godina poput filma „Oni“, „Hladni rat“, „Toni Erdman“, itd.

Film „Vudstok“, kojim se obeležava 50-godišnjica od legendarnog festivala Vudstok, biće prikazan 19. avgusta u Malom gradu smederevske tvđave kao svojevrsan uvod u festival.

U okviru festivala gledaoci će biti u prilici da prisustvuju programu „Dunav na filmu“  i pogledaju filmove „Pre svitanja“, „Na lepom plavom Dunavu“ i „U julu“.
 

U Centru za kulturu Smederevo od 21. do 25. avgusta na programu je savremeni nemački film: „Delo bez autora“, Stiks“, „Cut Off“, „Niotkuda“ i „Toni Erdman“

Nagradu „Dunavska lađa“, za najbolji film u takmičarskoj selekciji, biraće tročlani žiri koji čine Janko Popović Volarić, Radivoje Raša Bukvića i Nives Ivanković.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 08.08.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog krađe u tržnom centru
Uhapšene dve osobe
Postavljeno: 08.08.2020.
Danas je Trnova Petka
Žene na ovaj veliki praznik ne bi trebalo da mese, kuvaju ili rade bilo koji posao u kući kako ne bi navukle gnev svetiteljke.
Postavljeno: 07.08.2020.
Jugoprevoz Velika Plana: Autobuski red vožnje za dane vikenda
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista