Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U OŠ "Olga Milošević" sve je spremno za početak nove školske godine
Postavljeno: 02.09.2019.


Enterijer celokupnog školskog prostora je adaptiran.

Iz OŠ "Olga Milošević" dobili smo sledeće saopštenje:

"Letnji raspust jesge period za odmor, ali i prilika da se izvedu radovi koje je teže orvanizovati kada učenici pohađaju nastavu. Period od juna do avgusta 2019.godine  iskorišćen je kako bi se sve prostorije adaptirale i pripremile za početak nove školske 2019/2020.godine. Predsednik opštine Nikola Vučen posetio našu školu i pohvalio urađeno u adaptaciji škole, kao i rad direktora i svih zaposlenih.
 
U fokusu našeg rada je učenik, njegove potrebe i obrazovanje i zato se svi u školi trude da boravak u njoj bude prijatan i siguran.Enterijer celokupnog školskog prostora je adaptiran. Uređene učionice,  hol i hodnici škole predstavljaju prijatan prostor za boravak učenika, a poseban sjaj daju im oslikani zidovi. Za  hol su obezbeđene trakaste zavese i  postavljeni su novi panoi koji će nam prevashodno koristiti za radove učenika. U svim učionicama je sređena rasveta, a pojedine su dobile i nov nameštaj. Sada su na svim učionicima drvena vrata zamenjena aluminijumskim. Kabinet za istoriju je dobio interaktivnu tablu, a nova učionica trećeg odeljenja prvog razreda je u potpunosti adaptirana i krasi je nov nameštaj. Na drugom spratu u potpunosti su urađeni dečiji toaleti.
 
Posebna pažnja posvećena je tehničkoj opremljenosti učionica, jer neprestano  razvijanje digitalnih kompetencija učenika i nastavnika dovodi do fleksibilnog i bezbednog unapređivanja procesa nastave i učenja.
 
Uz pomoć  Miljana Gligorijevića i učešćem u projektu „Za tvoj siguran koš“, od Košarkaškog saveza Srbije dobili smo staklene table koje su postavljene u fiskulturnoj sali. Zahvaljujući Ministarstvu  omladine i sporta staklene košarkaške table krase i teren školskog dvorišta koji je dodatno oplemenjen novim golovima za rukomet. Ceo prostor školskog dvorišta je još funkcionalniji zahvaljujući učitelju Dušanu Grašiću koji je realizovao ideju da se tribine oblože drvetom.
 
Naš sugrađanin Vladan Mančić je nesebično pomogao da se renovira ulaz i rasveta glavnog školskog ulaza. U saradnji sa Crkvenom opštinom Smederevske Palanke urađena je zaštitna ograda ka crkvenom dvorištu. Kancelarijske stolice donirao je Goran Najdanović  koje su se odlično uklopile postojeći nameštaj u učionicama.
 
Izvođenje ovih radova ne bi bili mogući bez pomoći lokalne samouprave i  pomenutih  ljudi iz našeg grada. Ovom prilikom želimo da zahvalimo svim ljudima dobre volje koji su pomogli da naša škola i ove godine spremno dočeka i obraduje sve svoje  učenike i zaposlene. "
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.01.2020.
Atletičari Jasenice učestvovali na Prvenstvu Beograda za starije pionire: Branko Basarić zauzeo 4. mesto uz lični rekord
Mila Milosavljević sedma, a Maja Vićentijević osma
Postavljeno: 20.01.2020.
Pod sloganom „Rano otkrivanje može sprečiti rak grlića materice” od 20. do 26. januara obeležava se Evropska nedelja prevencije raka grlića materice
Оvоm nеdеljоm prеnоsimо pоruкu о znаčајu dоstupnih mеrа prеvеnciје u nаšој zеmlji, u cilju sprеčаvаnjа оbоlеvаnjа i umirаnjа оd rака grlićа mаtеricе.
Postavljeno: 20.01.2020.
Danas je Jovanjdan
Ovaj praznik posvećen je Isusovom rođaku, koji je poznat kao Jovan Preteča.
 


 
 
Kursna lista