Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U velikoj Sali SO Smederevska Palanka podeljen školski pribor deci romske nacionalnosti
Postavljeno: 07.09.2019.


U pitanju je jedna od akcija koja se sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana (LAP) koji realizuje Opština

Deci romske nacionalnosti koja pohađaju pripremni predškolski program, prvacima i učenicima osnovnih škola sa teritorije naše opštine, podeljen je školski pribor . Ovo je druga godina kako se sprovode ovakve akcije u okviru Lokalnog akcionog plana (LAP) koji realizuje opština Smederevska Palanka a sve u cilju inkluzije dece u obrazovni sistem.

Školski pribor deci i njihovim roditeljima podelili su predsednik Opštine Nikola Vučen, Zdravka Simić članica Veća , predstavnici  opštinskih i nevladinih organizacija i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Republike Srbije Dalibor Nakić.

Prema rečima Zdravke Simić, članice Opštinskog veća, ovo je samo jedna od akcija koja se sprovodi u okviru LAP-a koji ima za cilj unapređenje položaja  Roma i Romkinja u Smederevskoj Palanci.

„Ovo praktično znači da je opština Smederevska Palanka izradila po prvi put Lokalni akcioni plan, koji se realizuje od 2016. do 2025. godine, i za naredne tri godine predvidela i budžetirala sredstva  koja nisu namenja samo za jednokratnu pomoć. Sredstva su opredeljena za oblast stanovanja, zapošljavanja, obrazovanja, informisanja, besplatnu pravnu pomoć i integrisanje u društvo“, rekla je Zdravka Simić.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.01.2020.
Atletičari Jasenice učestvovali na Prvenstvu Beograda za starije pionire: Branko Basarić zauzeo 4. mesto uz lični rekord
Mila Milosavljević sedma, a Maja Vićentijević osma
Postavljeno: 20.01.2020.
Pod sloganom „Rano otkrivanje može sprečiti rak grlića materice” od 20. do 26. januara obeležava se Evropska nedelja prevencije raka grlića materice
Оvоm nеdеljоm prеnоsimо pоruкu о znаčајu dоstupnih mеrа prеvеnciје u nаšој zеmlji, u cilju sprеčаvаnjа оbоlеvаnjа i umirаnjа оd rака grlićа mаtеricе.
Postavljeno: 20.01.2020.
Danas je Jovanjdan
Ovaj praznik posvećen je Isusovom rođaku, koji je poznat kao Jovan Preteča.
 


 
 
Kursna lista