Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Nacionalna nedelja podrške dojenju obeležava se i u Palanci od 30. septembra do 6. oktobra
Postavljeno: 25.09.2019.


Ove godine pod sloganom Osnažimo roditelje, podržimo dojenje. Nosilac programa kojim se obeležava i promoviše ova nedelja je OB Stefan Visoki

U našoj zemlji Nacionalna nedelja podrške dojenju obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće i ima za cilj da stvori i podigne društvenu svest o značaju i prednostima dojenja, ali i da obezbedi podršku dojenju i time unapredi zaštitu zdravlja majke i deteta.
 
Po 25. put, od 30. septembra do 6. oktobra, ova Nacionalna nedelja biće obeležena pod sloganom "Osnažimo roditelje, podržimo dojenje". 

Opšta bolnica „Stefan Visoki“ iz Smederevske Palanke nosilac je programa kojim se obeležava i promoviše Nacionalna nedelja podrške dojenju. Saradnici u obimnom programu su Narodni muzej, HTPŠ „Žikica Damnjanović“, PU „Čika Jova Zmaj“, Udruženje „Roditelj“ i Muzička škola „Božidar Trudić“.
 
Program počinje 30. septembra u 10 časova koncertom Muzičke škole „Božidar Trudić“ na otvorenoj sceni Bolnice.
 
U nastavku od 12 časova u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci biće održana konferencija za medije kojom će biti otvorena izložba i promovisani rezultati saradnje Bolnice, Muzeja i škole „Žikica Damnjanović“ na pripremi izložbe posvećene promociji dojenja. Cilj rada u školi i u muzejskoj radionici da  mladi budući medicinski radnici predstave svoja znanja ali i upoznaju sa humanističkim pristupom u interakciji sa posetiocima muzeja.
 
Sutradan, 1. oktobra, u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ program počinje u 10 časova Puzijadom dece iz PU „Čika Jova Zmaj“ na otvorenoj sceni Bolnice, a od 13 časova, na odeljenju ginekologije, Udruženje “Roditelj“ održaće radionicu posvećenu dojenju.

Pozivaju se svi roditelji dece uzrasta do 2 godine, da prijave decu na "Puzijadu". Prijave se obavljaju na FB profilu Udruženja "Roditelj" Smederevska Palanka do 30. septembra. 
 
Seminar za lekare pod nazivom „Dojenje - osnova zdravlja“ je stručna kruna ovog programa i počeće u 14 časova u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci. Skup je akreditovan kao seminar prve kategorije za lekare, stomatologe, farmaceute i biohemičare. Nosilac akreditacije je Kontinuirana Medicinska Edukacija OB „Stefan Visoki“ a predavači su pedijatri dr. Nikola Ristić, dr. Srđa Nikolić i dr. Jelena Miloski, kao i ginekolog dr. Ivana Lešević i radiolog dr. Danijela Radivojević. Ulaz je slobodan.
 
 Na završetku programa učenici medicinske škole provešće lekare kroz izložbu.
 
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.09.2020.
Dan polja kukuruza u Bašinu 21. septembra
Organizator je Poljoprivredna savetodavna stručna služba Smederevo
Postavljeno: 18.09.2020.
Festival "Teatar u tvrđavi" u Smederevu od 21. do 25. septembra
Šest pozorišnih predstava
Postavljeno: 18.09.2020.
Počinje poseban zdravstveni nadzor za naše građane koji se vraćaju iz inostranstva
U petak, 18. septembra, od 18 časova
 


 
 
Kursna lista