Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Nacionalna nedelja podrške dojenju obeležava se i u Palanci od 30. septembra do 6. oktobra
Postavljeno: 25.09.2019.


Ove godine pod sloganom Osnažimo roditelje, podržimo dojenje. Nosilac programa kojim se obeležava i promoviše ova nedelja je OB Stefan Visoki

U našoj zemlji Nacionalna nedelja podrške dojenju obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće i ima za cilj da stvori i podigne društvenu svest o značaju i prednostima dojenja, ali i da obezbedi podršku dojenju i time unapredi zaštitu zdravlja majke i deteta.
 
Po 25. put, od 30. septembra do 6. oktobra, ova Nacionalna nedelja biće obeležena pod sloganom "Osnažimo roditelje, podržimo dojenje". 

Opšta bolnica „Stefan Visoki“ iz Smederevske Palanke nosilac je programa kojim se obeležava i promoviše Nacionalna nedelja podrške dojenju. Saradnici u obimnom programu su Narodni muzej, HTPŠ „Žikica Damnjanović“, PU „Čika Jova Zmaj“, Udruženje „Roditelj“ i Muzička škola „Božidar Trudić“.
 
Program počinje 30. septembra u 10 časova koncertom Muzičke škole „Božidar Trudić“ na otvorenoj sceni Bolnice.
 
U nastavku od 12 časova u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci biće održana konferencija za medije kojom će biti otvorena izložba i promovisani rezultati saradnje Bolnice, Muzeja i škole „Žikica Damnjanović“ na pripremi izložbe posvećene promociji dojenja. Cilj rada u školi i u muzejskoj radionici da  mladi budući medicinski radnici predstave svoja znanja ali i upoznaju sa humanističkim pristupom u interakciji sa posetiocima muzeja.
 
Sutradan, 1. oktobra, u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ program počinje u 10 časova Puzijadom dece iz PU „Čika Jova Zmaj“ na otvorenoj sceni Bolnice, a od 13 časova, na odeljenju ginekologije, Udruženje “Roditelj“ održaće radionicu posvećenu dojenju.

Pozivaju se svi roditelji dece uzrasta do 2 godine, da prijave decu na "Puzijadu". Prijave se obavljaju na FB profilu Udruženja "Roditelj" Smederevska Palanka do 30. septembra. 
 
Seminar za lekare pod nazivom „Dojenje - osnova zdravlja“ je stručna kruna ovog programa i počeće u 14 časova u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci. Skup je akreditovan kao seminar prve kategorije za lekare, stomatologe, farmaceute i biohemičare. Nosilac akreditacije je Kontinuirana Medicinska Edukacija OB „Stefan Visoki“ a predavači su pedijatri dr. Nikola Ristić, dr. Srđa Nikolić i dr. Jelena Miloski, kao i ginekolog dr. Ivana Lešević i radiolog dr. Danijela Radivojević. Ulaz je slobodan.
 
 Na završetku programa učenici medicinske škole provešće lekare kroz izložbu.
 
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 03.08.2020.
OB Stefan Visoki u Smed. Palanci: Od 5. avgusta neće raditi Lekarska komisija za vozače
Razlog je situacija sa epidemijom Covida-19
Postavljeno: 03.08.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 3. avgusta u Podunavskom okrugu ukupno 1021 slučaj Covida-19
Broj novih slučajeva: Smederevo 4, Smed. Palanka 1, V. Plana 1
Postavljeno: 03.08.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 3. avgusta
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista