Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Obeležavanje Evropskog dana jezika u Gimnaziji u Velikoj Plani
Postavljeno: 26.09.2019.


Jezičko druženje profesora i učenika gde obe strane govore o temama koje nisu usko vezane za gradivo.

U četvrtak, 26.septembra, u klubu "Gimnazijalac" u Gimnaziji u Velikoj Plani, Stručno veće stranih jezika i sekcija "DEFRENGLISH" obeležava Evropski dan jezika. 

Ove godine, članovi ove neobične sekcije prvi deo programa posvećuju, nedavno preminuloj profesorki francuskog i latniskog jezika, Bojani Čolić, koja je i sama, deset godina, zajedno sa svojim kolegama učestvovala u pripremanju programa za obeležavanje ovog datuma. U drugom delu manifestacije, prisutni učestvuju u jednom neobičnom jezičkom druženju profesora i učenika gde obe strane govore o temama koje nisu usko vezane za gradivo. Jedini uslov u komunikaciji je bio da se odabere bilo koji strani jezik koji se izučava u ovoj školi: engleski, francuski ili nemački na kojima se razgovaralo sa učesnicima ovog interaktivnog programa.

Pošto je u 21. veku korišćenje stranog jezika preko potrebno, a to su i zahtevi ozbiljnog tržišta rada, ovakav vid aktivnosti koji povezuje medjupredmetne kompetencije, pokazuje da se gimnazijalci kroz program izučavanja stranih jezika na pravi način pripremaju za budućnost. Oni tako, na sebi svojstven način, šalju i poruku svim neodlučnim osmacima da, prilikom izbora srednje škole odaberu baš njihovu, jer, kako kaže slogan njihove prošlogodišnje upisne kampanje, "Upiši Gimnaziju, doživi fantaziju!".              
 
W E L C O M E!
B I E N V E N U E!
W I L L K O M M E N!
B I  E N V  E N I D O S!
 


 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 29.05.2020.
IN MEMORIAM: Sveta Mitrović
Istaknuti sportski i društveno-politički i radnik iz Baničine biće sahranjen u subotu, 30. maja
Postavljeno: 29.05.2020.
Ministar Knežević uputio čestitku predsedniku opštine Nikoli Vučenu povodom početka izgradnje fabrike u Palanci
Hvala na gestu podrške, želim Vam uspešan rad, dobro zdravlje i ličnu sreću, naveo je, između ostalog, Vučen u odgovoru
Postavljeno: 29.05.2020.
Završava se nastava na daljinu za osnovce, ali ne i obaveze učenika
Osmaci probni test iz srpskog jezika i kombinovani test rešavaju kod kuće, dok će test iz matematike rešavati 2. juna u matičnoj školi.
 


 
 
Kursna lista