Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Palanačka gimnazija u projektu "Kul je da znaš! Vršnjačkom medijacijom protiv nasilja": Organizovana manifestacija "Sportom protiv nasilja"
Postavljeno: 30.09.2019.


Masovan odziv učenika i profesora

Od početka avgusta pa do kraja godine Udruženje „Svet reči“ iz Velike Plane, uz podršku Ministarstva omladine i sporta realizuje projekat „Kul je da znaš! Vršnjačkom medijacijom protiv nasilja“. Cilj je osposobljavanje vršnjačkih medijatora iz sedam srednjih škola Velike Plane,Požarevca,Smederevske Palanke,Velikog Gradišta.Kučeva i Despotovca za primenu modela medijacije u nenasilnom rešavanju sukoba.
 
Putem radionica i ostalih vidova edukacije,organizovanjem manifestacija „Sportom protiv nasilja“ , „Kulturom protiv nasilja“ i „Muzikom protiv nasilja“, provođenjem konkursa za najbolje filmove koji afirmišu medijaciju kao način rešavanja sukoba, srednjoškolci i njihovni nastavnici-supervizori, utiču na podizanje svesti o ovoj značajnoj temi.

Jedna od obrazovnih ustanova, učesnika projekta, je i Palanačka gimnazija. U ovoj školi su organizovane radionice, a uspešno je realizovana manifestacija "Sportom protiv nasilja". U dvorištu škole, na sportkim terenima, učenici i profesori su masovno igrali košarku, fudbal, bacali pikado i takmičili se u nadvlačenju konopca. Pripremljeni su i plakati, flajeri i parloe o značaju aktivnosti protiv vršnjačog nasilja. U akciju je je uključen i Učenički parlament

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.10.2019.
Pomen palim borcima sa Košara i obeležavanje godišnjice postavljanja spomen ploče na Dom palih boraca u Azanji
Četvrtak, 24. oktobar, od 10:30 časova
Postavljeno: 23.10.2019.
U četvrtak, 24. oktobra, bez struje deo Selevca i Vlaškog Dola
U intervalu od 9 do 12 časova
Postavljeno: 23.10.2019.
Podunavska okružna fudbalska liga: Pobede Jasenice 2017, Cerovčana i Kusačana, porazi Radnika i Golopčana
Igrani su mečevi 10. kola
 


 
 
Kursna lista