Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U Palanci počelo obeležavanje Nacionalne nedelje podrške dojenju
Postavljeno: 30.09.2019.


U ovom sveobuhvatnom programu učestvuju OB Stefan Visoki, kao nosilac, HTPŠ Žikica Damnjanović, Narodni muzej, OMŠ Božidar Trudić, Pu Čika Jova Zmaj i Udruženje Roditelj

OB  "Stefan Visoki" nosilac je projekta kojim se obeležava i promoviše Nacionalna nedelja podrške dojenju, od 30. septembra do 6. oktobra, pod sloganom "Osnažimo roditelje, podržimo dojenje".

Obeležavanje ove nedelje počelo je danas, kada su na otvorenoj sceni bolnice koncert održali učenici OMŠ "Božidar Trudić" a zatim je u prostorijama Narodnog muzeja u Palanci otvorena izložba učenika HTPŠ "Žikica Damnjanović" koja je posvećena promociji dojenja.

Na konferenciji za medije, koja je takođe održana u Narodnom muzeju, javnosti su se obratili svi saradnici na ovom projektu koji će se i narednih dana realizovati u Palanci.


U utorak, 1. oktobra, u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ program počinje u 10 časova Puzijadom dece iz PU „Čika Jova Zmaj“ na otvorenoj sceni Bolnice, a od 13 časova, na odeljenju ginekologije, Udruženje “Roditelj“ održaće radionicu posvećenu dojenju.

Seminar za lekare pod nazivom „Dojenje - osnova zdravlja“ je stručna kruna ovog programa i počeće u sredu, 2. oktobra, u 14 časova u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci.

Skup je akreditovan kao seminar prve kategorije za lekare, stomatologe, farmaceute i biohemičare. Nosilac akreditacije je Kontinuirana Medicinska Edukacija OB „Stefan Visoki“ a predavači su pedijatri dr. Nikola Ristić, dr. Srđa Nikolić i dr. Jelena Miloski, kao i ginekolog dr. Ivana Lešević i radiolog dr. Danijela Radivojević. Ulaz je slobodan.
 
Na završetku programa učenici medicinske škole provešće lekare kroz izložbu.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 29.05.2020.
IN MEMORIAM: Sveta Mitrović
Istaknuti sportski i društveno-politički i radnik iz Baničine biće sahranjen u subotu, 30. maja
Postavljeno: 29.05.2020.
Ministar Knežević uputio čestitku predsedniku opštine Nikoli Vučenu povodom početka izgradnje fabrike u Palanci
Hvala na gestu podrške, želim Vam uspešan rad, dobro zdravlje i ličnu sreću, naveo je, između ostalog, Vučen u odgovoru
Postavljeno: 29.05.2020.
Završava se nastava na daljinu za osnovce, ali ne i obaveze učenika
Osmaci probni test iz srpskog jezika i kombinovani test rešavaju kod kuće, dok će test iz matematike rešavati 2. juna u matičnoj školi.
 


 
 
Kursna lista