Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Pozorišni festival "Teatar u jednom dejstvu 2019" od 2. do 7. oktobra u Mladenovcu
Postavljeno: 01.10.2019.
Prateći program Festivala obuhvata predstave za decu, književne večeri, koncerte i izložbu slika Petra Lubarde

U Mladenovcu se od 2. do 07. oktobra održava 35. Pozorišni festival – Teatar u jednom dejstvu. Festival u sredu 2. oktobra otvara predstava „Balkanski špijun“ – Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

U takmičarskom delu festivala, četiri naredna dana, publika će moći da uživa i u predstavama „Hasanaginica“ – Novosadskog pozorišta, u režiji Andraša Urbana, „Šuplji kamen“ – Teatar Vuk u režiji Tatjane Mandić Rigonat, „Ljubav u Savamali“ – Zvezdara Teatar u režiji Darjana Mihajilovića, „Tartif“ – Narodno pozorište Sombor i Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji Igora Vuka Torbice.
 
Predsednik Saveta festivala Branko Miloradović, direktor Centra za kulturu i turizam Mladenovac i selektor Željko Hubač dramaturg u Narodnom pozorištu u Beogradu, potrudili su se da ovaj pozorišni festival duge tradicije okupi vrsne ansamble i predstave koje pune pozorište.

Prateći program festivala nudi odlične pozorišne predstave za decu, književne večeri i koncerte, a od 01. oktobra u galeriji Foaje otvorena je izložba slika Petra Lubarde.
 
Publika će završne večeri festivala 7. oktobra moći da pogleda predstavu „Autobiografija“, rađenu po istoimenom delu Branislava Nušića, u režiji Predraga Štrbca i u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a prethodno će tročlani žiri u sastavu – Bratislav Petković reditelj, predsednik žirija, Mihajlo Nestorović direktor pozorišta mladih u Novom Sadu i Saša Simonović pisac, direktor Centra za kulturu Aranđelovac – proglasiti  pobednika i dodeliti nagrade.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.10.2019.
Pomen palim borcima sa Košara i obeležavanje godišnjice postavljanja spomen ploče na Dom palih boraca u Azanji
Četvrtak, 24. oktobar, od 10:30 časova
Postavljeno: 23.10.2019.
U četvrtak, 24. oktobra, bez struje deo Selevca i Vlaškog Dola
U intervalu od 9 do 12 časova
Postavljeno: 23.10.2019.
Podunavska okružna fudbalska liga: Pobede Jasenice 2017, Cerovčana i Kusačana, porazi Radnika i Golopčana
Igrani su mečevi 10. kola
 


 
 
Kursna lista