Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Nikola Vučen, predsednik opštine S. Palanka: Uskoro počinje rekonstrukcija OB "Stefan Visoki"
Postavljeno: 04.10.2019.


Rekostrukcija se radi u tri faze, a investicija iznosi više od 3 milijarde dinara

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen najavio je početak radova na rekonstrukciji OB "Stefan Visoki". On se građanima i javnosti obratio putem svog FB profila sledećim rečima, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Poštovani sugrađani,

Dugo iščekivana rekonstrukcija Opšte bolnice " Stefan Visoki " u Palanci bi uskoro trebala da počne. Pune tri godine radi se na pripremi ne tako jednostavne dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju koja će ujedno biti i najveća investicija koju je naša Opština ikada dobila. Rekonstrukcija će se raditi u tri faze , prva faza koja koja će uskoro krenuti podrazumeva zamenu krova, kompletnu stolariju, fasadu, natkrivanje i izgradnju prijema , izradu terase, opremanje i sve ono što spada u mašinske radove. Druga i treća faza podrazumevaju izgradnju i opremanje potpuno novog bloka ukupne površine preko 5000 m2.Izgradnja novog bolničkog bloka će omogućiti proširenje raspoloživih kapaciteta kao i izgradnju novih savremenih operacionih sala u kojima će se vršiti zahvati koji do sada nisu bili mogući.

Imaćemo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica u Srbiji koja će pokrivati i najveći deo auto-puta i koridora 10. Uz kompletnu rekonstrukciju i izgradnju, u krugu naše bolnice uporedo se gradi i najveći heliodrom u Podunavskom okrugu. Heliodrom će isključivo koristiti za hitne slučajeve kao i direktne veze Opšte bolnice" Stefan Visoki "sa koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji koji će biti aktivan 24h.

Ukupna sredstva koja će Vlada Republike Srbije preko kancelarije za javna ulaganja uložiti u našu bolnicu prelaze tri milijarde dinara. Ovo je velika šansa za naše mlade doktore i medicinsko osoblje iz Palanke, Velike Plane i čitavog regiona koji će ostvariti pravo na zapošljvanje u našoj novoj bolnici."
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 29.05.2020.
IN MEMORIAM: Sveta Mitrović
Istaknuti sportski i društveno-politički i radnik iz Baničine biće sahranjen u subotu, 30. maja
Postavljeno: 29.05.2020.
Ministar Knežević uputio čestitku predsedniku opštine Nikoli Vučenu povodom početka izgradnje fabrike u Palanci
Hvala na gestu podrške, želim Vam uspešan rad, dobro zdravlje i ličnu sreću, naveo je, između ostalog, Vučen u odgovoru
Postavljeno: 29.05.2020.
Završava se nastava na daljinu za osnovce, ali ne i obaveze učenika
Osmaci probni test iz srpskog jezika i kombinovani test rešavaju kod kuće, dok će test iz matematike rešavati 2. juna u matičnoj školi.
 


 
 
Kursna lista