Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Počinje rekonstrukcija Radničke ulice u Karađorđevom naselju
Postavljeno: 10.10.2019.


Od 14. oktobra ulica će biti zatvorena za saobraćaj

Kako je i bilo najavljeno, počinju radovi na uređenju putne infrastrukture u gradu. Prva ulica koja će biti sanirana je Radnička u Karađorđevom naselju u MZ Stara Čaršija. Tim povodom danas su pomenutu ulicu obišli čelnik lokalne samouprave Nikola Vučen sa izvođačem iz preduzeća "Niskogradnja" i nadležnima iz JKP "Vodovod".

U ponedeljak, 14. oktobra, počinju radovi na rekonstrukciji Radničke ulice u Karađorđevom naselju. Zbog toga ulica će biti zatvorena za saobraćaj a ekipe JKP Vodovod obavljaće zamenu vodovodne linije i priključaka.


Projekat rekonstrukcije Radničke ulice finasira se iz budžeta lokalne samouprave i ukupna vrednost radova je oko 10 miliona dinara, potvrdio je predsednik Opštine Nikola Vučen.

"Velikim planom smo opredelili sredstva i Radnička ulica je prva u nizu koja će se rekonstruisati iz budžeta opštine Smederevska Palanka", rekao je između ostalog Vučen.

Stanovnici Karađorđevog naselja su pretrpeli veliku štetu u majskim poplavama 2014. godine i posledice su još uvek vidiljive posebno kada je u pitanju putna infrastruktura.

"Dugo se obećavalo da će se u ovom delu grada bilo šta raditi na sanaciji putne infrastrukture i to nije ispunjeno. Karađorđevo naselje je jedno od najvećih u Palanci, planom investicija je predviđeno da se u svakog gradskoj mesnoj zajednici rekonstruišu ulice, i počinjemo od Stare Čaršije", rekao je za našu televiziju čelnik lokalne samouprave.


Radnička ulica rekonstruisaće se u dužini od oko 600 metara, a pored potpuno nove vodovodne linije biće urađena i sanacija kolovoza, pa će ova ulica biti pristupačna kako vozilima tako i pešacima, potvrdili su nadležni iz preduzeća "Niskogradnja" koje je izvođač radova.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.01.2020.
Zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim oboljenjima u OB „Stefan Visoki“, od 27. januara na snazi zabrana poseta bolesnicima
Ovu informaciju potvrdio je v.d. direktora OB Stefan Visoki dr Nikola Ristić
Postavljeno: 27.01.2020.
SPC i vernici obeležavaju Svetog Savu
Sveti Sava se obeležava kao školska slava, a tim povodom u većini školskih ustanova u Srbiji biće održane Svetosavske akademije.
Postavljeno: 27.01.2020.
Retrospektiva Festivala srpkog filma fantastike u Domu kulture „Vlada Marjanović“ u Starom Selu
Ulaz na projekcije je besplatan.
 


 
 
Kursna lista