Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Počinje rekonstrukcija Radničke ulice u Karađorđevom naselju
Postavljeno: 10.10.2019.


Od 14. oktobra ulica će biti zatvorena za saobraćaj

Kako je i bilo najavljeno, počinju radovi na uređenju putne infrastrukture u gradu. Prva ulica koja će biti sanirana je Radnička u Karađorđevom naselju u MZ Stara Čaršija. Tim povodom danas su pomenutu ulicu obišli čelnik lokalne samouprave Nikola Vučen sa izvođačem iz preduzeća "Niskogradnja" i nadležnima iz JKP "Vodovod".

U ponedeljak, 14. oktobra, počinju radovi na rekonstrukciji Radničke ulice u Karađorđevom naselju. Zbog toga ulica će biti zatvorena za saobraćaj a ekipe JKP Vodovod obavljaće zamenu vodovodne linije i priključaka.


Projekat rekonstrukcije Radničke ulice finasira se iz budžeta lokalne samouprave i ukupna vrednost radova je oko 10 miliona dinara, potvrdio je predsednik Opštine Nikola Vučen.

"Velikim planom smo opredelili sredstva i Radnička ulica je prva u nizu koja će se rekonstruisati iz budžeta opštine Smederevska Palanka", rekao je između ostalog Vučen.

Stanovnici Karađorđevog naselja su pretrpeli veliku štetu u majskim poplavama 2014. godine i posledice su još uvek vidiljive posebno kada je u pitanju putna infrastruktura.

"Dugo se obećavalo da će se u ovom delu grada bilo šta raditi na sanaciji putne infrastrukture i to nije ispunjeno. Karađorđevo naselje je jedno od najvećih u Palanci, planom investicija je predviđeno da se u svakog gradskoj mesnoj zajednici rekonstruišu ulice, i počinjemo od Stare Čaršije", rekao je za našu televiziju čelnik lokalne samouprave.


Radnička ulica rekonstruisaće se u dužini od oko 600 metara, a pored potpuno nove vodovodne linije biće urađena i sanacija kolovoza, pa će ova ulica biti pristupačna kako vozilima tako i pešacima, potvrdili su nadležni iz preduzeća "Niskogradnja" koje je izvođač radova.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.11.2019.
Visok poraz palanačkih košarkašica u Kupu Srbije: Sistem 2000- Novosadska ŽKA 41:99
Prvoligaš iz Novog Sada bio preveliki zalogaj za lidera Prve ženske regionalne lige i plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije
Postavljeno: 20.11.2019.
Muzička škola "Božidar Trudić" u Palanci dobila tri notne table od firme "Metkomerc"
Nove, bele notne table koriste učenici u Palanci, Lapovu i Petrovcu
Postavljeno: 20.11.2019.
Učenici SŠ "Žikica Damnjanović" u vrtićima PU "Čika Jova Zmaj" obeležili Svetski dan deteta
Organizovane edukativno- kreativne radionice
 


 
 
Kursna lista