Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Troje Palančana učestvovalo na polumaratonu u Zubinom Potoku
Postavljeno: 29.10.2019.


Na Kosmetu trčali Palančani Darko Arsenijević, Višnja Mulahmetović i Aleksandar Marković.

Na Kosovu i Metohiji, u opštini Zubin Potok održan je prvi polumaraton Ibarskog Kolašina. Srpska zajednica ovog prelepog kraja ugostila je takmičare na do sada neprevaziđen način. Trkači rekreativci ugošćeni su na retko vidljivom novu humanosti, ljubaznosti,predusretljivosti i požrtvanosti.
 
Komplikovane političke okolnosti dovele su do toga da se mali broj trkača osmeli na put u Zubin Potok, dragulj srpske baštine kroz koji protiče reka Ibar, u kome je jezero Gazivode, manastir Duboki Potok. Naseljeno mesto Zubin Potok nalazi se na nadmorskoj visini od preko 500 metara, što je „manje više“ u nivou sa Šumadijskim vrhovima na Avali i Kosmaju, a smešteno je na ravan plato okružen planinskim vrhovima.
 
69 takmičara na polumaratonskoj distanci dugoj 21,1 km, među kojima i naši sugrađani, Palančani, Darko Arsenijević, Višnja Mulahmetović i Aleksandar Marković. Oni su i ovaj polumaraton uspešno istrčali. Trasa polumaratona učesnike je vodila kroz grad, preko brane na malom jezeru, zatim duž toka reke Ibar i nazad u grad. Čuveno jarko Sunce sa Kosova i taj dan je visoko sijalo. Naši takmičari se vraćaju zadovoljni sa prelepim utiscima.
 
Pored polumaratonske održana je i Trka zadovoljstva duga 7 kilometara koja je takođe okupila više desetina učesnika.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 07.07.2020.
Nikola Vučen: Sutra zaseda opštinski Štab, razmatra se uvođenje vanredne situacije na teritoriji opštine Smederevska Palanka
Razlog je povećan broj zaraženih virusom korona na teritoriji naše opštine
Postavljeno: 07.07.2020.
IN MEMORIAM: Petar Skačkov (1938-2020)
Sahrana istaknutog profesora i prosvetnog radnika obaviće se u sredu, 8. jula u 12 sati na Starom groblju u Smed. Palanci
Postavljeno: 07.07.2020.
V.d. direktora Nikola Ristić: OB “Stefan Visoki” za sada ne ulazi u COVID režim rada
Pacijenti oboleli od Korona virusa pored infektivnog odeljenja hospitalizovaće se na još jednom odeljenju Bolnice
 


 
 
Kursna lista