Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 12. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 01.11.2019.


Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene

Danas je održano 12. zasedanje lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka. Prisutno je bilo 40 od 49 odbornika koliko broji Skupština, a na dnevnom redu bile su 25. tačaka umesto planiranih 24. koliko je bilo predviđeno pre zasedanja.

Izmenom i dopunom odbornici su u dnevni red uvrstili Predlog odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Smederevska Palanka i Odluku o donošenju programa mera za izmirivanje obaveze opštine Smederevska Palanka prema JP „Elektroprivreda Srbije“. Ovu tačku obrazložio je predsednik Opštine Nikola Vučen, koji je između ostalog rekao da će Vlada na sledećem zasedanju doneti odluku o reprogramu duga za struju koji naša opština ima prema EPS-u.

On se tom prilikom zahvalio svima koji su vredno radili na tome da se ova odluka sprovede i da se na taj način odblokiraja mnoga preduzeća, ustanove, mesne zajednice i škole.

Sa dnevnog reda skinuta je tačka koja se odnosila na razrešenje i imenovanje v.d. direktora Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci, tako da će tu funkciju i dalje obavljati Dobrila Živković.

Kada su kadrovska rešenja u pitanju, za v.d. direktora Apoteke „Zdravlje“ izabrana je Aleksandra Narić umesto Vesne Manojlović.

Odbornici su takođe usvojili Odluke o prestanku prava korišćenja i upravljanja na nepokretnostima JP „Palanka“ i JP „Palanka razvoj“ i preuzimanju navedenih prava od strane opštine Smederevska Palanka, kao i Odluku o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Palanka“.

Doneta je odluka o obezbeđivanju javnog osvetljenja na teritoriji opštine, zatim odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini, kao i odluka o pokretanju inicijative za unošenje novih katastarskih opština i ispravku naziva naseljenog mesta i katastarskih opština.

Najzanačajnije odluke ovog zasedanja odnosile su se na Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine za period od 1.1.2019. do 1.9.2019. i Izveštaj o radu opštinskog pravobranilaštva za prethodnu i tekuću godinu.

Odbornici su usvojili Izveštaj likvidacionog upravnika o sprovedom postupku likvidacije nad GFK „Jasenica 1911“, Odluku o okončanju navedenog postupka i dali su saglasnost na novi cenovnik JKP „Opštinska groblja“ o korišćenju javnih parkirališta.

Nastavak zasedanja bio je u znaku kadrovskih rešenja u školskim odborima u obrazovnim ustanovama na teritoriji naše opštine, a ostavku na mandat u lokalnom parlamentu dao je odbornik Radoslav Simić zbog stupanja na funkciju u Kabinetu predsednika opštine.

Dvanaesto zasedanja SO Smederevska Palanka trajalo je nešto više o jednog sata i završeno je u 11 časova i 12 minuta.
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
Opšta bolnica Stefan Visoki sprena za prijem pacijenata obolelih od Covida-19
To je potvrdio direktor Dr Nikola Ristić
Postavljeno: 04.04.2020.
AMSS: Besplatna pomoć za vozila zdravstvenih radnika
AMSS stavlja na raspolaganje sve svoje resurse u vidu šlepovanja i pružanja besplatne pomoći na putu za privatna vozila zdravstvenih radnika za vreme trajanja vanrednog stanja.
Postavljeno: 04.04.2020.
Koronavirusom zaraženo 17 policajaca
Direktor policije Vladimir Rebić je rekao da su policajci zaraženi koronavirusom stabilno, uz napomenu da je u samoizolaciji oko 2,4 odsto službenika i da je to broj sa kojim može da se funkcioniše, ali će biti problem ukoliko on bude povećan
 


 
 
Kursna lista