Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava za decu "Čudesna šuma" u CZK Smederevo (5. novembar)
Postavljeno: 04.11.2019.


Izvođenje predstave je u okviru projekta „Vratimo čoveka prirodi“ koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

Povodom realizacije projekta "Limenkica - ulaznica - vratimo čoveka prirodi" podržanog od strane Ministarstva zaštite životne sredine u Velikoj dvorani Centru za kulturu Smederevo u utorak, 5. novembra, od 12 časova biće izvedena predstava za decu "Čudesna šuma" u produkciji pozorišta "Čarapa" iz Beograda.

Predstavu je režirala Katarina Pavličić, kreator lutaka - senki je Marija Momić. Igraju: Miroljub Turajlija, Valentina Pavličić/Anja Orelj (članovi ansambla Pozorišta na Terazijama), Marko Marković, Maja Nikolić. Scenografja: Ana Husak, a autor kostima je Maja Janković.

Predstava je nastala po knjizi Katarine Ralić, „Čudesna šuma“ i kroz priču iz slovenske mitologije, a koristeći kao dominantan izraz teatar senki, uz čudesan spoj svetla, senke i bajkovite, nežne naracije, na izuzetno maštovit i prijemčiv način, približava deci čudesni svet stvarnih i mitskih bića prirode a posebno šume i vode.

Posebno komponovana muzika, scenografija i izuzetno bogat i maštovit kostim pripovedača ( ženski lik otelotvoren u spoj svih elemenata koji čine prirodu- drveće, more, kamen, nebo, zvezde…), uvode decu u svet teatra na poseban način, koji će ostaviti na njih utisak koji će pamtiti i prepričavati.

Ulaznica: 5 iskorišćenih limenki.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.11.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog krađe goriva
Uhapšen V.M: iz Smedereva
Postavljeno: 18.11.2019.
Uenici OŠ "Vuk Karadžić" u akciji volontiranja
Ovi mališani priključili su se radu Crvenog krsta
Postavljeno: 18.11.2019.
Tribina "Čemu još kafanologija: značaj kafane za srpsko društvo" 19. novembra u CZK Smederevo
Sociolog, Dimitrije Bukvić govoriće o ulozi kafana i njenom značaju za srpsko društvo od 19 časova.
 


 
 
Kursna lista