Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Koncert studenata Ruske muzičke akademije "Gnesini" u CZK Smederevo (20. novembar)
Postavljeno: 19.11.2019.


Program počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Koncert najboljih studenata Ruske muzičke akademije „Gnesini“ biće održan u sredu, 20. novembra u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo sa početkom u 20 sati. Pred publikom u Smederevu nastupiće Polina Žitlova (vokal), Jekaterina Lesova (vokal), Anastasija Šapočkina (vokal), Marina Berdnikova (tamburica), Ilja Streljajev (tamburica), Nikita Govorov (balalajka), Andrej Govorov (balalajka), Aleksej Dolmatov (harmonika).
 
Ulaz na program je slobodan.

Istorijat Ruske akademije muzike „Gnesini“ je istorija muzičkih obrazovnih ustanova, koje je pre više od 120 godina osnovala porodica Gnesinih uz podršku i učešće najboljih muzičara Rusije. Tokom niza godina u radu gnesinskih muzičkih ustanova učestvovale su zvezde nacionalne muzičke umetnosti. 

Gnesinski principi muzičkog obrazovanja su neprekidnost različitih stadijuma obrazovanja od školskog do poslediplomskog, širina i sveobuhvatnost. Poznat u čitavom svetu ruski trostepni sistem muzičkog obrazovanja idealno je predstavljen kroz gnesinski kompleks obrazovnih ustanova. U ovom trenutku u okviru Akademije rade: dečja muzička škola, muzički koledž, i fakultet koji školuje bečelore, magistre, doktorante u svim muzičkim strukama. Mnogi muzičari svetske slave su studenti ove Akademije: kompozitori, Aram Hačaturjan. i Mikael Tarivrdijev, pijanisti Jevgenije Kisin i Konstantin Lifšic, dirigenti Jevgenije Svetlanov i Vladimir Fedosejev, estradni pevači Josif Kobzon i Ljudmila Zikina i drugi afirmisani muzičari.
 
Vrhunsko priznanje liderske uloge Akademije Gnesinih potvrđeno je 2016. godine Ukazom predsednika Ruske Federacije, kojim se Akademiji prisvaja status ustanove od nacionalnog značaja koja čuva kulturnu baštinu  Rusije. To znači da je Akademija čuvar  najboljih nacionalnih tradicija, u oblasti muzičkog obrazovanja, da je sposobna da ih razvija i umnožava. Novi visoki status Akademije, znači i da ona oblikuje nacionalnu muzičku kulturu i muzičko obrazovanje, kao i da je spremna da neštedimice deli dostignuća ruskih muzičara sa muzičarima širom sveta.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 14.07.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga
Uhapšena osoba u Smederevu
Postavljeno: 14.07.2020.
EPS Distribucija: Sutra bez struje deo Dobrog Dola
Razlog isključenja su radovi na elektromreži.
Postavljeno: 14.07.2020.
NBS: Novi propis za sve građane koji su podigli kredite - omogućena lakša otplata
Novi propisi se odnose na potrošačke kredite, uključujući i one odobrene za kupovinu motornih vozila, gotovinske ili druge kredite, izuzimajući stambene kredite i minus po tekućem računu.
 


 
 
Kursna lista