Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 13. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 04.12.2019.


Sve tačke predviđene dnevnim redom, njih ukupno 29. su usvojene, a najznačajnije su se odnosile na Rebalans budžeta opštine za 2019. godinu i imenovanje v.d. direktora Centra za socijalni rad

Danas je održano 13. zasedanje lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka. Prisutno je bilo 38 od 49 odbornika koliko broji Skupština, a na dnevnom redu našlo se 29. tačaka umesto planiranih 26. koliko je bilo predviđeno pre zasedanja.

Izmenom i dopunom odbornici su u dnevni red uvrstili Predlog odluke o subvencionisanju cena komunalnih usluga, zatim razmatranje izmena i dopuna kosrišćenja subvencija JP “Palanka” iz budžeta opštine Smederevska Palanka za 2019. godinu, kao i razmatranje izmena i dopuna Plana rada “Doma zdravlja” u Smederevskoj Palanci za 2019. godinu.

Na početku zasedanja mandat je potvrđen odborniku Bojanu Paviću sa liste SNS- “Aleksandra Vučić-zato što volimo Smederevsku Palanku”, a zatim su odbornici usvojili rebalans budžeta opštine za tekuću, 2019. godinu, koji je umanjen za oko 95 miliona.

Još jedna od značajnijih tačaka trinaestog zasedanja odnosila se na razrešenje I imenovanje v.d. direktora Centra za socijalni rad. Zbog podnošenja ostavke, dosadašnja v.d. direktorka ove ustanove Dobrila Živković razrešena je sa funkcije a na mesto novog v.d. direktora Centra za socijalni rad imenovan je Danilo Labus, koji je obavljao funkciju pomoćnika sekretara Skupštine.

Odbornici su usvojili i izmenu Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru Opštine, zatim Predlog Kadrovskog plana Opštinske uprave, Odluke o kumunalnom uređenju i pogrebnoj delatnosti a obrazovana je i Komisija za planove opštine Smederevska Palanka.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Smederevska Palanka za period od 2019-2021. godine, zatim Odluka o utvrđivanju rasporeda (početka i završetka) radnog vremena Doma zdravlja, kao i Predlog izmene i dopune Programa uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastructure u Palanci sa finasijskim planom za 2019. godinu.

Nastavak zasedanja protekao je u davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja, planova rada i korišćenja subvencija za javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač opština Smederevska Palanka, a što predstavlja usklađivanje sa rebalansom budžeta.

Kao poslednju tačku dnevnog reda, odbornici su doneli Rešenje o određivanju lekara za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove, tako da će umesto dr Predraga Jeftića ovaj posao sada obavljati dr Marija Stojadinović iz OB “Stefan Visoki”.

Na samom kraju zasedanja ostavku na mandat dao je odbornik Ivan Jeremić sa liste SNS-a, zbog poslovnog angažovanja u Opštinskoj upravi opštine Smederevska Palanka.

Trinaesta sednica SO Smederevska Palanka trajala je 55 minuta i završena je u 10:55 časova.
 
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 09.07.2020.
PIO fond: Pravo na prevremenu starosnu penziju
Zahtev se podnosi filijali Fonda PIO nadležnoj po mestu prebivališta, odnosno službi filijale ili ispostavi.
Postavljeno: 09.07.2020.
OŠ "Olga Milošević": Nagrade i pohvale za literarnu sekciju „Nasmejani anđeli“
Učenici ove obrazovne ustanove ostvarili su zapažene rezultate.
Postavljeno: 09.07.2020.
11. jula otvaranje izložbe Anđele Tasić u Memorijalnoj galeriji "Dušan Starčević"
 


 
 
Kursna lista