Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Nikola Vučen: Smederevska Palanka dobija izlaz na autoput Vožd Karađorđe!
Postavljeno: 26.12.2019.


Takođe, u planu je rekonstrukcija puta od Palanke ka Miihajlovcu u dužini od 13.5km, nova deonica sa tri brze trake ka opštini Rača kao i kompletan put kroz Stojačak i Baničinu ka Rači, saopštio je Vučen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle otvaranja rekonstruisanog puta Smederevska Palanka - Velika Plana, saopštio je da će opština Smederevska Palanka, koja je dugo godina bila u izuzetno teškoj situaciji, dobiti i direktan izlaz na autoput Vožd Karađorđe, koji će spajati koridore 10 i 11.
 
"Ovo je izuzetna vest za sve Palančane, koji znaju da je predsednik Srbije ispunio svako obećanje koje im je dao. Direktan izlaz na autoput Vožd Karađorđe nije jedino što će se graditi. U planu je rekonstrukcija puta od Palanke ka Mihajlovcu do Vlaškog dola, što obuhvata Bulevar Crvene Armije, deonicu puta kroz selo Grčac do kraja teritorije naše opštine, u ukupnoj dužini od 13.5 kilometara. Takođe, dobićemo i potpuno novu deonicu puta, sa tri brze trake, ka opštini Rača, kao i kompletan put od Palanke, kroz Stojačak i Baničinu, ka Rači, saopštio je predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen. 
 
Šumadijski koridor, čiju je izgradnju najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, povezaće centralnu i istočnu Srbiju, a nosiće ime po vođi Prvog srpskog ustanka, Voždu Karađorđu.
 
Dva kraka ovog koridora počeće u Lajkovcu i Mladenovcu, spajaće se u Aranđelovcu, preko Topole i rodnog sela vožda Karađorđa Petrovića – Viševca, ka Rači kod Kragujevca, a zatim preko Svilajnca i Despotovca do Bora. Na taj način "Vožd Karađorđe" spojiće i koridore 10 i 11.

Izvor/foto https://www.predsednik.rs/
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 07.04.2020.
Poruka Njegovog Preosveštenstva Episkopa Šumadijskog gospodina Jovana vernicima
Postavljeno: 07.04.2020.
Policijska uprava Smederevo: Uhapšeno pet osoba iz Smedereva i S. Palanke zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga
Proizvodnja, prodaja i kupovina marihuane
Postavljeno: 07.04.2020.
Ukupno 61 žrtva Covida-19 u Srbiji: Još tri preminula, ukupno 2447 zaraženih lica, 247 novih slučajeva
Testirano 1074 lica
 


 
 
Kursna lista