Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 34. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 28.05.2015.


Usvojene sve tačke predvidjene dnevnim redom. Projekat zaštite reka od poplava, Javna preduzeća i ustanove u centru pažnje

Održana je 34. sednica, ovog saziva, Skupštine opštine Smed. Palanka. Sve tačke predvidjene dnevnim redom su razmoterene i usvojene, a sednici je prisustvovalo 43 od ukupno 49 odbornika.

Najznačajnija odluka, koja je jednoglasno usvojena, odnosi se na saglasnost za potpisivanje sporazuma o realizaciji projekta zaštite od poplava reka Jasenice i Kubršnice, domaćinstava i objekata u Karadjordjevom naselju. Projekat se realizuje posredstvom Evropske unije i sredstvima Svetske banke, a očekuje se raspisivanje tendera i početak radova. Za to je neophodna bila saglasnost SO S. Palanka.

Usvojene su izmene i dopune odluke o finansiranju boravka trećeg deteta u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" i predlog Mreže objekata, vaspitnih grupa, broja dece i zaposlednh u pomenutoj ustanovi za narednu radnu godinu. Zahtev za treće dece u vrtićima podnosiće se Opštinskoj upravi, a broj dece u narednoj radnoj godini je 1089, dok je broj zaposlenih nepromenjen.

Izmenjena je i odluka o visini i načinu raspodele sredstava za novorodjeno prvo dete u porodici, pa je rok za ostvarivanje zahteva produžen sa 3 na 6 meseci.

Odbornici su usvojili predlog programa korišćenja i raspodele sredstava budžeta Opštine za poljoprivredu za tekuću godinu,, kao i izveštaje o radu Opštinske uprave, Biblioteke "Milutin Srećković" i Opštinske turističke organizacije za 2014. godinu.

Usavajanjem Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma iz oblasti obrazovanja, zdravstvene zaštite, zapošljavanja i stanovanja, stekli su se preduslovi za apliciranje projketima, posredstvom resornog Ministarstva.

Razmatrana je inicijativa za raspisivanje referenduma o izdvajanju sela Kusadak iz opštine S. Palanka i pripajanja beogradskoj opštini Mladenovac. Inicijativu je podržalo 507 meštana Kusatka, a SO S. Palanka je, shodno zakonima, dala preporuku potpisnicima da inicijativu proslede Vladi Srbije, resornom Ministarstvu i Narodnoj Skupštini Republike Srbije, koji su nadležni za taj slučaj.

Za likvidacionog upravnika JKP Mikulja izabran je Uroš Milovanović, dok su v.d. direktorima Opštinske turističke organizacije Mladenu Mitroviću i JKP "Pijace, zelenilo i čistoća" Milanu Staničiću, produženi mandati do raspisivanja konkursa.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.06.2017.
Palanačku gimnaziju kao prvu želju navelo 110 učenika: Izvesno da će biti popunjena sva ćetiri odeljenja
Dragan Joković, direktor gimnazije, tvrdi da će zvanični podaci posle upisa pokazati da je odluka ministarstva o ukidanju jednog odeljenja bila neosnovana.
Postavljeno: 27.06.2017.
Opština Velika Plana: Oglas za humanitarnu pomoć izbeglim i raseljenim licima
Rok za podnošenja zahteva je 30. jun
Postavljeno: 27.06.2017.
U Ratarima danima nestaje struja više puta dnevno: Iz EPS-a objašnjavaju razlog isključenja
U palanačkoj Elektrodistribuciji kažu da je razlog prekida rastinje u blizini izvoda koje prilikom kontakta sa žicama dovodi do prekida. Iz tog preduzeća tvrde da ekipe od juče uklanjaju problematično rastinje.
 

 
 
Kursna lista