Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 34. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 28.05.2015.


Usvojene sve tačke predvidjene dnevnim redom. Projekat zaštite reka od poplava, Javna preduzeća i ustanove u centru pažnje

Održana je 34. sednica, ovog saziva, Skupštine opštine Smed. Palanka. Sve tačke predvidjene dnevnim redom su razmoterene i usvojene, a sednici je prisustvovalo 43 od ukupno 49 odbornika.

Najznačajnija odluka, koja je jednoglasno usvojena, odnosi se na saglasnost za potpisivanje sporazuma o realizaciji projekta zaštite od poplava reka Jasenice i Kubršnice, domaćinstava i objekata u Karadjordjevom naselju. Projekat se realizuje posredstvom Evropske unije i sredstvima Svetske banke, a očekuje se raspisivanje tendera i početak radova. Za to je neophodna bila saglasnost SO S. Palanka.

Usvojene su izmene i dopune odluke o finansiranju boravka trećeg deteta u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" i predlog Mreže objekata, vaspitnih grupa, broja dece i zaposlednh u pomenutoj ustanovi za narednu radnu godinu. Zahtev za treće dece u vrtićima podnosiće se Opštinskoj upravi, a broj dece u narednoj radnoj godini je 1089, dok je broj zaposlenih nepromenjen.

Izmenjena je i odluka o visini i načinu raspodele sredstava za novorodjeno prvo dete u porodici, pa je rok za ostvarivanje zahteva produžen sa 3 na 6 meseci.

Odbornici su usvojili predlog programa korišćenja i raspodele sredstava budžeta Opštine za poljoprivredu za tekuću godinu,, kao i izveštaje o radu Opštinske uprave, Biblioteke "Milutin Srećković" i Opštinske turističke organizacije za 2014. godinu.

Usavajanjem Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma iz oblasti obrazovanja, zdravstvene zaštite, zapošljavanja i stanovanja, stekli su se preduslovi za apliciranje projketima, posredstvom resornog Ministarstva.

Razmatrana je inicijativa za raspisivanje referenduma o izdvajanju sela Kusadak iz opštine S. Palanka i pripajanja beogradskoj opštini Mladenovac. Inicijativu je podržalo 507 meštana Kusatka, a SO S. Palanka je, shodno zakonima, dala preporuku potpisnicima da inicijativu proslede Vladi Srbije, resornom Ministarstvu i Narodnoj Skupštini Republike Srbije, koji su nadležni za taj slučaj.

Za likvidacionog upravnika JKP Mikulja izabran je Uroš Milovanović, dok su v.d. direktorima Opštinske turističke organizacije Mladenu Mitroviću i JKP "Pijace, zelenilo i čistoća" Milanu Staničiću, produženi mandati do raspisivanja konkursa.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.05.2018.
Velika Plana: Produžen rok za prihavu na javni poziv Komesarijata za izbeglice
Rok za prijavu produžen do 11. juna
Postavljeno: 24.05.2018.
Apel za pomoć u lečenju Miloša Stojanovića koji boluje od tumora
Uporedo sa bolešću, porodica Stojanović se bori i sa siromaštvom
Postavljeno: 24.05.2018.
U subotu se održava drugi "Blanik kup" aero-kluba "Jasenica"
Pored Srbije učesnici takmičenja biće i susesdne države
 

 
 
Kursna lista