Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Retrospektiva Festivala srpkog filma fantastike u Domu kulture „Vlada Marjanović“ u Starom Selu
Postavljeno: 27.01.2020.


Ulaz na projekcije je besplatan.

Retrospektiva Festivala srpkog filma fantastike zakazana je za petak, 31. januar, u Domu kulture „Vlada Marjanović“ u Starom Selu.

U terminu od 19 do 22 sata, publici će biti prikazano 12 domaćih i inostranih kratkometražnih filmova iz selekcije sa 13. izdanja festivala (održanog u oktobru prošle godine u Studentskom kulturnom centru u Beogradu) a po izboru Jovana Ristića, selektora Festivala. Među odabranim filmovima nalaze se i prošlogodišnji dobitnici “Koskara”- nagrade festivala i to: ,,Mališan’’ (najbolјi vizuelni efekti), ,,Kostakurta- Balada o Satankrajini’’ (najbolјi film iz zemalјa bivše Jugoslavije, bez Srbije), ,,Flotando’’ (najbolјi strani film), ,,Bio dvaput jedan kralј’’ (najbolјi scenario domaćeg filma i najbolјi film) i ,,Videćeš večeras’’ (najbolјa režija domaćeg filma). 

Organizatori festivala navode da se između redovnih godišnjih izdanja u Beogradu, FSFF nalazi na stalnoj turneji po Srbiji i zemlјama bivše Jugoslavije. Tokom prethodnih godina turneja je imala više od 50 stanica.

Prema rečima organizatora, cilј turneje je da se poklonici naučne i fantastike i horora u Srbiji, zemlјi iz koje je potekla reč ,,vampir’’, upoznaju sa bogatom tradicijom fantastičnog i natprirodnog, kao i sa skrajnutim delom sopstvene kinematografije. Sa druge strane, turnejom po zemlјama bivše Jugoslavije, FSFF doprinosi tešnjem povezivanju njihovih
kinematografija. 

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isklјučivo ovim žanrovima.

Ulaz na projekcije je besplatan.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.02.2020.
Nikola Vučen o članku "Migranti stigli u Smederevsku Palanku" objavljenom na portalu "Palanačke novine": U Smederevskoj Palanci nema migranata!
Očekuje se zvanično saopštenje MUP-a koje će biti objavljeno na sajtu Opštine, naveo je između ostalog Vučen
Postavljeno: 21.02.2020.
Košarkaši palanačke Mladosti dočekuju niški Fair Play(subota, 19 sati)
Meč 19. kola Druge lige Srbije
Postavljeno: 21.02.2020.
Danas se obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika
Cilj obeležavanja je promovisanje jezičke kulture i raznovrsnosti, kao i višejezičnosti.
 


 
 
Kursna lista