Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim oboljenjima u OB „Stefan Visoki“, od 27. januara na snazi zabrana poseta bolesnicima
Postavljeno: 27.01.2020.


Ovu informaciju potvrdio je v.d. direktora OB Stefan Visoki dr Nikola Ristić

Nadležni u Opštoj bolnici Stefan Visoki u Palanci su doneli odluku da, od ponedeljka, 27. januara, stupi na snagu zabrana poseta bolesnicima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Epidemiološka situacija je takva, da je u ambulantama Dečijeg odeljenja i u Urgentno- prijemnoj službi sve veći broj pacijenata sa respiratornim oboljenjima i stanjima sličnim gripu i mi smo morali da donesemo ovu odluku kako bi na neki način zaštitili pacijente koji se nalaze na odeljima naše zdravstvene ustanove”, istakao je dr Ristić.

On je napomenuo da je u našoj bolnici povećan broj pacijenata sa virusnom upalom pluća, i da je to još jedan od razloga zašto je ova odluka morala da se donese.

“Radi se o pacijentima koji su bili stacionirani na nekoliko odeljenja u Bolnici, čiji je imuni sistem već bio oslabljen, a virusne infekcije pluća unešene su posetom”, naglasio je dr Ristić.

Zabrana poseta trajaće do daljnjeg sve dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje, a sistem rada će biti organizovan kao što je to bio slučaj predhodnih godina kada je Bolnica morala da ukine posete.

Pacijenti koji su upućeni na preglede u OB “Stefan Visoki” biće zbrinuti u Urgentno-prijemnoj službi i ambulantama u prizemlju.

“Zabrana se ne odnosi na decu i ginekološke pacijente, koji će uz restrikcije (samo jednog pratioca) moće da se jave na ova dva odeljenja”, zaključio je v.d. direktora OB “Stefan Visoki” dr Nikola Ristić.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
Tragedija U S. Palanci: Majka u snu ugušila dvomesečnu bebu
Kako prenose Večernje novosti majka S.K.(20) nenamernu u snu ugušila svoje dete, koje je spavalo u krevetu između roditelja
Postavljeno: 04.04.2020.
Prvi slučaj koronavirusa u Topoli
Reč je o osobi koja živi u Kragujevcu, a prijavljena je u Topoli
Postavljeno: 04.04.2020.
Pet novih žrtava Covida-19 u Srbiji: Ukupno 1624 zaražena lica, 148 novih slučajeva
Testirano 645 ljudi
 


 
 
Kursna lista