Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Uručene Svetosavske nagrade Dragani Andrić iz S. Palanke i Slavoljubu Stojadinoviću iz V. Plane
Postavljeno: 28.01.2020.


Svetosavska nagrada jedno od najlepših i najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija može da dobije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je u Vladi Srbije tradicionalne Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu.
 
Čestitajući dobitnicima ministar Šarčević je ocenio da je Svetosavska nagrada jedno od najlepših i najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija može da dobije.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje Svetosavske nagrade pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Među 28 nagrađenih su i Dragana Andrić, nastavnik engleskog jezika iz OŠ „Heroj Radmila Šišković“, iz Smederevskae Palanke i Slavoljub Stojadinović, profesor fizičkog vaspitanja iz Ekonomsko-ugostiteljske škole „Vuk Karadžić“ iz Velike Plane.

Dragana je nagrađena za višegodišnji doprinos kvalitetu osnovnog obrazovanja i vaspitanja i Republici Srbiji. Posebno se posvećuje primeni savremenih dostignuća, metoda i tehnologija u obrazovno-vaspitnom radu, koristeći IKT alate, digitalnu učionicu, sredstva online komunikacije podstičući učenike da sami stvaraju i koriste veb alate. Autor je i realizator onlajn obuke za nastavnike „Nastava engleskog jezika zasnovana na interdisciplinarnom pristupu“. Dobitnik je Nacionalne i Evropske oznake kvaliteta što je i školi u kojoj radi omogućilo da aplicira za oznaku eTvinig škole.

Slavoljub Stojadinović je nagrađen za ispoljenu hrabrost i odlučnost u iznenadnoj i rizičnoj situaciji. Nastavnik koji je pokazao izuzetnu pribranost, razoružavši napadača koji je naoružan ušao u školu. Javnost ga je prepoznala kao nastavnika heroja.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.09.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 21. septembra u Podunavskom okrugu potvrđeno pet novih slučajeva Covida-19
Po dva nova slučaja u Smederevu i V. Plani i jedan u S. Palanci. U školskom uzrastu trenutno nema pozitivnih slučajeva na koronavirus
Postavljeno: 21.09.2020.
Jugoprevoz Velika Plana: Autobuski red vožnje od 21. septembra
Za sve kategorije putnika
Postavljeno: 21.09.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga
Uhapšena osoba iz Smedereva
 


 
 
Kursna lista