Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Pošteni provalnik" 13. februara u CZK Smederevo
Postavljeno: 10.02.2020.


Početak je zakazan za 20 časova, a cena ulaznice je 700 dinara.

Predstava pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, „Pošteni provalnik“, biće izvedena u Centru za kulturu Smederevo, u četvrtak, 13. februara, u Velikoj dvorani, sa početkom u 20 sati. Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nobelovac Dario Fo. Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku. 

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni. Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem. Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično – vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

Predstavu je režirao Milan Karadžić, a u njoj igraju Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović / Teodora Ristovski, Aleksandra Tomić i Nemanja Oliverić.

Cena ulaznice je 700 dinara.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
Tragedija U S. Palanci: Majka u snu ugušila dvomesečnu bebu
Kako prenose Večernje novosti majka S.K.(20) nenamernu u snu ugušila svoje dete, koje je spavalo u krevetu između roditelja
Postavljeno: 04.04.2020.
Prvi slučaj koronavirusa u Topoli
Reč je o osobi koja živi u Kragujevcu, a prijavljena je u Topoli
Postavljeno: 04.04.2020.
Pet novih žrtava Covida-19 u Srbiji: Ukupno 1624 zaražena lica, 148 novih slučajeva
Testirano 645 ljudi
 


 
 
Kursna lista