Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Laki komad" Račanskog pozorišta gostuje u Palanci(petak, 20 sati)
Postavljeno: 10.02.2020.


Predstava Centra za kulturu Radoje Domanović iz Rače, u režiji Dejana Cicmilovića

Na sceni Gradskog pozorišta Kulturnog centra u Palanci tokom februara biće izvedene četiri gostujuće predstave. Termin je svaki petak u 20 časova. Proteklog vikenda gostovala je predstava "Pokondirena tikva", Doma kulture "Vlada Marjanović" iz Starog Sela.

Za petak, 14. februar, u 20 sati, zakazano je gostovanje i izvođenje predstave "Laki komad" Centra za kulturu "Radoje Domanović" iz Rače. Ovu predstavu Račanskog pozorišta režirao je Dejan Cicmilović


Inače, "Laki komad" je komedija, rađena po tekstu Nebojše Romčevića, o generalovom sinu, propalom intelektualcu koji se nije snašao u životu a pored sebe ima nezadovoljnu ženu. Glavnim krivcem za svoju situaciju smatra oca koji je, bez obzira na raskalašan život, uvek bio cenjen i poštovan u društvu.  Komad prikazuje različite karaktere, odnose, ljude izgubljene u vremenu i prostoru i spremne, usled određenih životnih okolnosti, na izdaju, prevaru, pa čak i ubistvo, kako bi se domogli novca i lepšeg života.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.07.2020.
Petrovdan: Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu
Petrovdan je crkveni i narodni praznik koji se slavi 12. jula
Postavljeno: 11.07.2020.
Naredba Opštinskog štaba vanredne situacije u Velikoj Plani: Zabrana održavanja svih manifestacija na otvorenom prostoru
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa Covid-19
Postavljeno: 11.07.2020.
Stupila na snagu nova pravila i obaveze za poslodavce i zaposlene zbog epidemije Covida-19
Distanca među zaposlenima, dodatne smene, stroga higijena, uputstva o preventivnim merama, ali i posebna pravila u slučaju pojave pozitivnih slučajeva u kompaniji, samo su neke od mera, ukoliko se ne poštuju paprene su kazne.
 


 
 
Kursna lista