Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Laki komad" Račanskog pozorišta gostuje u Palanci(petak, 20 sati)
Postavljeno: 10.02.2020.


Predstava Centra za kulturu Radoje Domanović iz Rače, u režiji Dejana Cicmilovića

Na sceni Gradskog pozorišta Kulturnog centra u Palanci tokom februara biće izvedene četiri gostujuće predstave. Termin je svaki petak u 20 časova. Proteklog vikenda gostovala je predstava "Pokondirena tikva", Doma kulture "Vlada Marjanović" iz Starog Sela.

Za petak, 14. februar, u 20 sati, zakazano je gostovanje i izvođenje predstave "Laki komad" Centra za kulturu "Radoje Domanović" iz Rače. Ovu predstavu Račanskog pozorišta režirao je Dejan Cicmilović


Inače, "Laki komad" je komedija, rađena po tekstu Nebojše Romčevića, o generalovom sinu, propalom intelektualcu koji se nije snašao u životu a pored sebe ima nezadovoljnu ženu. Glavnim krivcem za svoju situaciju smatra oca koji je, bez obzira na raskalašan život, uvek bio cenjen i poštovan u društvu.  Komad prikazuje različite karaktere, odnose, ljude izgubljene u vremenu i prostoru i spremne, usled određenih životnih okolnosti, na izdaju, prevaru, pa čak i ubistvo, kako bi se domogli novca i lepšeg života.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 08.04.2020.
Do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa i elektronskim putem
Potvrdila je premijerka Ana Brnabić
Postavljeno: 08.04.2020.
Policijski čas za vikend: Od petka u 17 časova, do ponedeljka u 5 sati ujutru
Kupovina za penzionere u petak od 4 do 7 sati
Postavljeno: 08.04.2020.
Svetski dan Roma: Čestitka Mobilnog tima za inkluziju Roma u opštini S. Palanka uz poruku - "Ostanite kod kuće"
Širom sveta obeležava se Medjunarodni dan Roma i na taj način upoznajemo se sa romskom kulturom , jezikom običajima i tradicijom, upoznajemo se s aproblemima sa kojima se suočava romska zajednica.
 


 
 
Kursna lista