Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Tribina „Smederevska tvrđava od prestonog grada do svetske baštine“ 25. februara u CZK Smederevo
Postavljeno: 24.02.2020.


Program počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

U saradnji Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo i Centra za kulturu Smederevo će u utorak, 25. februara, sa početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biti održana tribina „Smederevska tvrđava od prestonog grada do svetske baštine“ na kojoj će govoriti Dejan Radovanović, arheolog i v. d. direktora Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo.

Povod za organizovanje tribine su aktuelna arheološka istraživanja Smederevske tvrđave u zoni Varoške kapije 1 i potreba da se sagledaju vrednosti Smederevske tvrđave, stanje i perspektive našeg odnosa prema njoj.

Smederevska tvrđava predstavlja najznačajniju odrednicu grada Smedereva u prostornom, istorijskom, vrednosnom, simboličkom i identitetskom pogledu. Nasuprot ovim odrednicama, vreme u kome živimo nametnulo je odnos prema kulturnom nasleđu kao pretežno privredno – turističko - marketinškom potencijalu. Kako pronaći pravi put i meru vrednovanja, odnosa, obnove i korišćenja Smederevske tvrđave neka su od pitanja o kojima će biti reči na tribini.

Voditelj programa će biti Marko Cvetković, urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, a ulaz je slobodan.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 07.04.2020.
Poruka Njegovog Preosveštenstva Episkopa Šumadijskog gospodina Jovana vernicima
Postavljeno: 07.04.2020.
Policijska uprava Smederevo: Uhapšeno pet osoba iz Smedereva i S. Palanke zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga
Proizvodnja, prodaja i kupovina marihuane
Postavljeno: 07.04.2020.
Ukupno 61 žrtva Covida-19 u Srbiji: Još tri preminula, ukupno 2447 zaraženih lica, 247 novih slučajeva
Testirano 1074 lica
 


 
 
Kursna lista