Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Tribina „Smederevska tvrđava od prestonog grada do svetske baštine“ 25. februara u CZK Smederevo
Postavljeno: 24.02.2020.


Program počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

U saradnji Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo i Centra za kulturu Smederevo će u utorak, 25. februara, sa početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biti održana tribina „Smederevska tvrđava od prestonog grada do svetske baštine“ na kojoj će govoriti Dejan Radovanović, arheolog i v. d. direktora Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo.

Povod za organizovanje tribine su aktuelna arheološka istraživanja Smederevske tvrđave u zoni Varoške kapije 1 i potreba da se sagledaju vrednosti Smederevske tvrđave, stanje i perspektive našeg odnosa prema njoj.

Smederevska tvrđava predstavlja najznačajniju odrednicu grada Smedereva u prostornom, istorijskom, vrednosnom, simboličkom i identitetskom pogledu. Nasuprot ovim odrednicama, vreme u kome živimo nametnulo je odnos prema kulturnom nasleđu kao pretežno privredno – turističko - marketinškom potencijalu. Kako pronaći pravi put i meru vrednovanja, odnosa, obnove i korišćenja Smederevske tvrđave neka su od pitanja o kojima će biti reči na tribini.

Voditelj programa će biti Marko Cvetković, urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, a ulaz je slobodan.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.07.2020.
Petrovdan: Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu
Petrovdan je crkveni i narodni praznik koji se slavi 12. jula
Postavljeno: 11.07.2020.
Naredba Opštinskog štaba vanredne situacije u Velikoj Plani: Zabrana održavanja svih manifestacija na otvorenom prostoru
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa Covid-19
Postavljeno: 11.07.2020.
Stupila na snagu nova pravila i obaveze za poslodavce i zaposlene zbog epidemije Covida-19
Distanca među zaposlenima, dodatne smene, stroga higijena, uputstva o preventivnim merama, ali i posebna pravila u slučaju pojave pozitivnih slučajeva u kompaniji, samo su neke od mera, ukoliko se ne poštuju paprene su kazne.
 


 
 
Kursna lista