Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Dr Šuster" 28. februara u Gradskom pozorištu
Postavljeno: 25.02.2020.


Početak je zakazan za 20 časova.

Kako je i najavljeno, svakog petka u mesecu Kulturni centar u Palanci organizuje predstave. 

U petak, 28. februara, od 20 časova biće izvedena gostujuća predstava "Dr Šuster", pozorišta "Kreativni haos" iz Smedereva. 

Drama Dušana Kovačevića "Dr Šuster" vraća gledaoca u vreme devedestih godina 20. veka, "vreme sloma", društvenog, moralnog, kulturološkog. Priča o nestanku ideje sveta čiji temelji su građeni na  čestitiosti, poštenju, marljivosti, vrlini. Način na koji glavni junaci grade odnose, razmišljaju o budućnosti, egzistira na granici apsurda. Snovi, želje, sećanja i suštinski važne, a neostvarene težnje, grade likove koji pokušavaju da prežive u svetu koji izgubivši oslonoc kao da lebdi u međuprostoru nadrealnog i zbilje. Naizgled komične situacije imaju ton duboke tragike, a činjenica da tragovi tog vremena postoje i danas, samo pojačava utisak. Kako se glavni junaci nose sa svakodnevicom, da li biraju san ili javu radi lakšeg preživljavanja, i gde ih taj odabir na kraju odvodi, pokušava da nam odgovori ova izvedba.

Igraju: Ivan Bajčić, Nevena Martić, Uroš Pavlović, Aleksa Vujović, Stefan Nikolić, Jelena Stevanović, Relja Stojanović, Marija Narandžić. Režija: Nevena Rakočević


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 08.04.2020.
Do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa i elektronskim putem
Potvrdila je premijerka Ana Brnabić
Postavljeno: 08.04.2020.
Policijski čas za vikend: Od petka u 17 časova, do ponedeljka u 5 sati ujutru
Kupovina za penzionere u petak od 4 do 7 sati
Postavljeno: 08.04.2020.
Svetski dan Roma: Čestitka Mobilnog tima za inkluziju Roma u opštini S. Palanka uz poruku - "Ostanite kod kuće"
Širom sveta obeležava se Medjunarodni dan Roma i na taj način upoznajemo se sa romskom kulturom , jezikom običajima i tradicijom, upoznajemo se s aproblemima sa kojima se suočava romska zajednica.
 


 
 
Kursna lista