Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Dr Šuster" 28. februara u Gradskom pozorištu
Postavljeno: 25.02.2020.


Početak je zakazan za 20 časova.

Kako je i najavljeno, svakog petka u mesecu Kulturni centar u Palanci organizuje predstave. 

U petak, 28. februara, od 20 časova biće izvedena gostujuća predstava "Dr Šuster", pozorišta "Kreativni haos" iz Smedereva. 

Drama Dušana Kovačevića "Dr Šuster" vraća gledaoca u vreme devedestih godina 20. veka, "vreme sloma", društvenog, moralnog, kulturološkog. Priča o nestanku ideje sveta čiji temelji su građeni na  čestitiosti, poštenju, marljivosti, vrlini. Način na koji glavni junaci grade odnose, razmišljaju o budućnosti, egzistira na granici apsurda. Snovi, želje, sećanja i suštinski važne, a neostvarene težnje, grade likove koji pokušavaju da prežive u svetu koji izgubivši oslonoc kao da lebdi u međuprostoru nadrealnog i zbilje. Naizgled komične situacije imaju ton duboke tragike, a činjenica da tragovi tog vremena postoje i danas, samo pojačava utisak. Kako se glavni junaci nose sa svakodnevicom, da li biraju san ili javu radi lakšeg preživljavanja, i gde ih taj odabir na kraju odvodi, pokušava da nam odgovori ova izvedba.

Igraju: Ivan Bajčić, Nevena Martić, Uroš Pavlović, Aleksa Vujović, Stefan Nikolić, Jelena Stevanović, Relja Stojanović, Marija Narandžić. Režija: Nevena Rakočević


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.07.2020.
Petrovdan: Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu
Petrovdan je crkveni i narodni praznik koji se slavi 12. jula
Postavljeno: 11.07.2020.
Naredba Opštinskog štaba vanredne situacije u Velikoj Plani: Zabrana održavanja svih manifestacija na otvorenom prostoru
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa Covid-19
Postavljeno: 11.07.2020.
Stupila na snagu nova pravila i obaveze za poslodavce i zaposlene zbog epidemije Covida-19
Distanca među zaposlenima, dodatne smene, stroga higijena, uputstva o preventivnim merama, ali i posebna pravila u slučaju pojave pozitivnih slučajeva u kompaniji, samo su neke od mera, ukoliko se ne poštuju paprene su kazne.
 


 
 
Kursna lista