Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 53. sednica Opštinskog veća: Usvojen predlog odluke o korigovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Smederevska Palanka
Postavljeno: 26.02.2020.


Predlog odluke će biti upućen odbornicima SO Smederevska Palanka na dalje razmatranje i eventualno usvajanje.

Juče je održana 53. Sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka. Na dnevnom redu bilo je ukupno 24. tačke a najznačajnija se odnosila usvajanje Predloga izmena i dopuna Odluke o rasporedu radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Ova odluka podrazumeva da se radno vreme ugostiteljskih objekata skraćuje do 23 sata radnim danima i nedeljom, dok će petkom i subotom njihovo radno vreme biti do ponoći umesto dosadašnjih 02 sata. Na zahtev vlasnika ugostiteljskog objekta Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i stambene poslove Opštinske uprave opštine Smederevska Palanka može odobriti, pod posebnim uslovima, privremeno obavljanje ugostiteljske delatnosti po noćnom rasporedu radnog vremena, u periodu od 21 do 02 sata, svakog dana, u svojstvu tkz “noćnog bara”, predviđa se između ostalog ovom Odlukom.

Takođe, ovom Odlukom je obuhvaćena i zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22 sata do 6 sati ujutru svim trgovinama, odnosno prodavnicama, diskontima, kioscima, specijalizovanim prodavnicama za prodaju štampe, trgovinskim centrima I benzinskim stanicama.

U navedenim objektima na vidnom mestu mora biti postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u periodu od 6 do 02 sata.

Da podsetimo, na predlog MUP-a, Policijske stanice u Smederevskoj Palanci a nakon procene bezbednosne situacije u našem gradu, Savet za bezbednost Opštine održao je hitnu sednicu na kojoj je usvojena inicijativa za korigovanje radnog vremena i zabranu prodaje alkoholnih pića nakon 22 sata, koja je dalje prosleđena Opštinskom veću. Nakon što su se članovi veća pozitivno izjasnili i usvojili Predlog odluke, ona će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta na sledećem skupštinskom zasedanju i oni će dati završnu reč o njenoj primeni.

Na poslednjoj sednici veća utvrđen je i predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa Budžeta opštine, i izmenjena je odluka o obrazovanju i imenovanju članova Žalbene komisije opštine Smederevska Palanka.

Članovi veća su razmatrali programe poslovanja i subvencionisanje pojedinih javnih preduzeća i ustanova na teritoriji naše opštine i utvrdili su program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2020. godinu.

Donet je zaključak kojim je odobreno zauzeća javne površine u ul Prvog Srpskog ustanka radi postavljanja tezgi za prodaju poklona povodom Dana žena- 8. marta.

Ovim zaključkom se predviđa da se od od 4.3. do 10.3. postave tezge na potezu od objekta “Komercijalne banke” do objekta “Turist”, a naknada za zauzeće javne površine iznosiće 122 dinara sa svaki ceo i započeti metar površine dnevno.

FOTO- Arhiva TV Jasenica
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 30.03.2020.
U Srbiji 785 osoba zaražena koronavirusom: 44 nova slučaja
Tri nove žrtve
Postavljeno: 30.03.2020.
Treći slučaj koronavirusa u S. Palanci
Potvrda iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac
Postavljeno: 30.03.2020.
Vlada Srbije: Odlaže se početak upisa učenika u prvi rezred osnovne škole
Upis je trebalo da počne 1. aprila, Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici će biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom preko nove usluge Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu, na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.
 


 
 
Kursna lista