Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 53. sednica Opštinskog veća: Usvojen predlog odluke o korigovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Smederevska Palanka
Postavljeno: 26.02.2020.


Predlog odluke će biti upućen odbornicima SO Smederevska Palanka na dalje razmatranje i eventualno usvajanje.

Juče je održana 53. Sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka. Na dnevnom redu bilo je ukupno 24. tačke a najznačajnija se odnosila usvajanje Predloga izmena i dopuna Odluke o rasporedu radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Ova odluka podrazumeva da se radno vreme ugostiteljskih objekata skraćuje do 23 sata radnim danima i nedeljom, dok će petkom i subotom njihovo radno vreme biti do ponoći umesto dosadašnjih 02 sata. Na zahtev vlasnika ugostiteljskog objekta Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i stambene poslove Opštinske uprave opštine Smederevska Palanka može odobriti, pod posebnim uslovima, privremeno obavljanje ugostiteljske delatnosti po noćnom rasporedu radnog vremena, u periodu od 21 do 02 sata, svakog dana, u svojstvu tkz “noćnog bara”, predviđa se između ostalog ovom Odlukom.

Takođe, ovom Odlukom je obuhvaćena i zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22 sata do 6 sati ujutru svim trgovinama, odnosno prodavnicama, diskontima, kioscima, specijalizovanim prodavnicama za prodaju štampe, trgovinskim centrima I benzinskim stanicama.

U navedenim objektima na vidnom mestu mora biti postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u periodu od 6 do 02 sata.

Da podsetimo, na predlog MUP-a, Policijske stanice u Smederevskoj Palanci a nakon procene bezbednosne situacije u našem gradu, Savet za bezbednost Opštine održao je hitnu sednicu na kojoj je usvojena inicijativa za korigovanje radnog vremena i zabranu prodaje alkoholnih pića nakon 22 sata, koja je dalje prosleđena Opštinskom veću. Nakon što su se članovi veća pozitivno izjasnili i usvojili Predlog odluke, ona će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta na sledećem skupštinskom zasedanju i oni će dati završnu reč o njenoj primeni.

Na poslednjoj sednici veća utvrđen je i predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa Budžeta opštine, i izmenjena je odluka o obrazovanju i imenovanju članova Žalbene komisije opštine Smederevska Palanka.

Članovi veća su razmatrali programe poslovanja i subvencionisanje pojedinih javnih preduzeća i ustanova na teritoriji naše opštine i utvrdili su program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2020. godinu.

Donet je zaključak kojim je odobreno zauzeća javne površine u ul Prvog Srpskog ustanka radi postavljanja tezgi za prodaju poklona povodom Dana žena- 8. marta.

Ovim zaključkom se predviđa da se od od 4.3. do 10.3. postave tezge na potezu od objekta “Komercijalne banke” do objekta “Turist”, a naknada za zauzeće javne površine iznosiće 122 dinara sa svaki ceo i započeti metar površine dnevno.

FOTO- Arhiva TV Jasenica
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 08.07.2020.
Opštinski štab: Za sada bez vanredne situacije u Smederevskoj Palanci, apeluje se na građane da poštuju preporuke
Štab obaveštava građane da ukoliko se ne budu pridržavali navedenih preporuka ili ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, Štab će biti prinuđen da uvede vanrednu situaciju
Postavljeno: 08.07.2020.
Opština S. Palanka: Podnošenje zahteva za finansijsku pomoć, zbog štete nastale poplavom, najkasnije do ponedeljka 13. jula
Zahtevi se podnose na šalteru pisarnice Jedinstvenog upravnog mesta u zgradi Opštine
Postavljeno: 08.07.2020.
Izložba grafika u Galeriji CZK "Masuka" u Velikoj Plani
Otvaranje je zakazano za 19 časova, 9. jula.
 


 
 
Kursna lista