Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Karolina Nojber" 6. marta u Gradskom pozorištu
Postavljeno: 02.03.2020.


Početak je zakazan za 20 sati.

Na sceni Gradskog pozorišta u našem gradu u petak, 6. marta, od 20 časova biće izvedena gostujuća predstava „Karolina Nojber“, pozorišta „Castellum“ iz Kostolca. 

Predstava je rađena po tekstu Nebojše Romčevića, a režiju potpisuje Fuad Tabučić.

U dvadeset pet fragmenata, ova drama otvorene forme, vodi gledaoca kroz ključne  momente biografije slavne glumice, tokom više decenija : od sukoba sa ocem i napuštanja roditeljskog doma, preko uspona u pozorišnoj karijeri i borbe u prosvećivanju naroda, do iscrpljenosti, gubitka ideala i konačnog sloma. Uprkos tome sto govori o dešavanjima iz 18. veka, zahvaljujući svojoj širini i univerzalnosti, ova drama nosi pečat aktuelnosti i predstavlja savremenu društvenu satiru, baveci se nekim od ključnih dilema (post)modernog čoveka: raspetost izmedju slobode i konformizma, nesaglasnost napretka i etike, sukobljenost uživanja i spoznaje, konflikt načela stvarnosti i utopijskih stremljenja.

U predstavi igraju: Nataša Rokvić, Valetino Oljača, Dejan Milošević, Zoran Živković, Nina Stanković, Jelena Milošević, Nemanja Pavlovski, Marija Vajner i Dragan Antić. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.07.2020.
Petrovdan: Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu
Petrovdan je crkveni i narodni praznik koji se slavi 12. jula
Postavljeno: 11.07.2020.
Naredba Opštinskog štaba vanredne situacije u Velikoj Plani: Zabrana održavanja svih manifestacija na otvorenom prostoru
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa Covid-19
Postavljeno: 11.07.2020.
Stupila na snagu nova pravila i obaveze za poslodavce i zaposlene zbog epidemije Covida-19
Distanca među zaposlenima, dodatne smene, stroga higijena, uputstva o preventivnim merama, ali i posebna pravila u slučaju pojave pozitivnih slučajeva u kompaniji, samo su neke od mera, ukoliko se ne poštuju paprene su kazne.
 


 
 
Kursna lista