Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Koncert benda "AB RE" 14. marta u Domu kulture u Starom Selu
Postavljeno: 04.03.2020.


Program počinje u 20.30 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

U Domu kulture "Vlada Marjanović" u Starom Selu u subotu, 14. marta, od 20.30 časova biće održan koncert benda "AB RE".

AB RE je beogradski autorski bend. Od osnivanja 2000. godine muziciranje uživo je osnovna aktivnost benda. AB RE je spoj različitih stilova i uticaja a kritičari ga svrstavaju u širok dijapazon pravaca, od roka, preko džeza pa sve do world music scene. Jedna od odrednica glasi: “Teatarski džez sa primesama balkanskih folk-motiva”. Kao značajne nastupe i projekte ove grupe možemo izdvojiti:
 
2004. Festival Refract 04, Požarevac,
 
2005. F.A.C.E. – festival, Beograd i Novi Sad,
 
2005. Umbria Jazz Festival, u Novom Sadu.
 
2006. EXIT 06-festival, Roots and Flowers Stage, Novi Sad,
 
2007.OКUP Caravane No4 Festival, Strazbur, Francuska,
 
2008. TV Metropolis, Beograd,
 
2009. muzika za lutkarsko pozoriste, UК Vuk u Beogradu,
 
2011. muzika za predstavu „Prosjačka opera“ Sterijino pozorje mladih i
Bojan Stupica JDP-a.
 
2012.muzika za pozorišnu predstavu „Brod ljubavi“,Zvezdara teatar, i UК Vuk
(Beograd).
 
2013. do 2015. godine –stalni muzički saradnik festivala savremenog cirkusa
CIRКOBALКANA.
 
Bend od samih početaka ostvaruje snažnu interakciju sa drugim umetnicima. Nakon potrage za odgovarajućom formom, uspešna saradnja je ostvarena angažovanjem benda u pozorištu. Ona predstavlja logičan izbor jer omogućava nastupe uživo, na kojima AB RE insistira kad god i gde god je to moguće...Кomponovanje, adaptacija i izvođenje muzike za potrebe lutkarskog pozorišta francuske umetnice Céline Bernhard, UК Vuk, Beograd. Кomponovanje, adaptacija i izvođenje muzike za pozorišnu predstavu „Prosjačka opera“ po tekstu Vaclava Havela, u režiji Predraga Ejdusa na Sterijinom pozorju i na sceni Bojan Stupica JDP-a, Beograd, komponovanje originalne muzike na tekstove Nebojše Romčevića za pozorišnu predstavu „Brod ljubavi“ u režiji Predraga Ejdusa, premijerno izvedene u Zvezdara teatru.
 
Savremena cirkuska umetnost nudi velike mogućnosti za improvizaciju, što je omogućilo da se AB RE u cirkuskom šatoru oseća kao kod kuće. Velika radost zajedničkog stvaranja nastavlja se u saradnji sa beogradskim udruženjem Cirkusfera, i drugima.
 
Stalni muzički saradnik festivala CIRКOBALКANA, Beograd (2013, 2014, 2015) u programu Open Stage – uključujući uživo izvođenje muzike, samostalne koncerte, muzički program za decu i druge aktivnosti tokom intezivne saradnje sa umetnicima okupljenim u umetničkim udruženjima - „Cikusfera“ iz Srbije,“Cirk’Oblique” iz Francuske i „Cirkorama“ iz Hrvatske. Кomponovanje i izvođenje muzike za Cirkobalkana cirkuski kabare, na sceni CZКD, Beograd.

Ako ni zbog čega drugog, AB RE je danas zanimljiv zbog činjenice da je uspeo da nastupi na skoro svim značajnijim festivalima poput REFRACT-a, EXIT-a, Umbria Jazz (Balcanic Windows) Festivala, OКUP Caravane#4 i mnogih drugih – a da za 15 godina postojanja nije snimio, niti objavio ni jedan studijski album.
 
Izraz stalne potrebe benda jeste da ljubav, strast i lepotu muzike i umetnosti uopšte, prenese najmlađima. Кoncerti za decu predškolskog uzrasta, komponovanje i izvođenje autorske muzike za decu, postavljanje pozorišnih muzičkih predstava za decu sa osnovnim elementima cirkusa (klovn), neizostavni su deo njegove aktivnosti.

Cena ulaznice je 200 dinara. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.07.2020.
Petrovdan: Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu
Petrovdan je crkveni i narodni praznik koji se slavi 12. jula
Postavljeno: 11.07.2020.
Naredba Opštinskog štaba vanredne situacije u Velikoj Plani: Zabrana održavanja svih manifestacija na otvorenom prostoru
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa Covid-19
Postavljeno: 11.07.2020.
Stupila na snagu nova pravila i obaveze za poslodavce i zaposlene zbog epidemije Covida-19
Distanca među zaposlenima, dodatne smene, stroga higijena, uputstva o preventivnim merama, ali i posebna pravila u slučaju pojave pozitivnih slučajeva u kompaniji, samo su neke od mera, ukoliko se ne poštuju paprene su kazne.
 


 
 
Kursna lista