Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 15. sednica SO Smederevska Palanka: Usvojena odluka o izmeni radnog vremena ugostiteljskih objekata i zabrani prodaje alkoholnih pića od 22 do 6 sati ujutru!
Postavljeno: 05.03.2020.


Odluka stupa na snagu 8. dana od dana objavljivanja u MSL-u

Danas je održano 15. zasedanje lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka. Prisutno je bilo 40 od 49 odbornika koliko broji Skupština, a na dnevnom redu našlo se 17 tačaka umesto planiranih 14 koliko je bilo predviđeno pre zasedanja.

Izmenom i dopunom odbornici su u dnevni red uvrstili predlog Rešenja o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece u PU “Čika Jova Zmaj” za 2020. godinu, zatim Rešenje o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i ugovora o razmeni nepokretnosti radi izgradnje saobraćajnice za novo groblje “Kamenac”, kao i predlog Programa za održavanje čistoće na površinama javne namene, održavanja javnih i zelenih površina i održavanje javnih puteva u nadležnosti opštine Smederevska Palanka.

Najznačajnija tačka dnevnog reda odnosila se na izmenu Odluke o rasporedu radnog vremena ugostiteljskih objekata i zabranu prodaje alkoholnih pića u svim maloprodajnim objektima u vremenu od 22 do 06 ujutru, koja je usvojena jednoglasno za 40 glasova ZA. Odluka stupa na snagu 8. dana od dana objavljivanja u Međuopštinskom službenom listu.

Stupanjem na snagu ove Odluke ugostiteljski objekti na teritoriji naše opštine radiće radnim danima i nedeljom od 06 do 23 sata, a petkom i subotom njihovo radno vreme biće od 06 do ponoći, što je za dva sata kraće nego što je to slučaj bio do sada. Što se tiče noćnih klubova njihovo radno vreme biće do 2 časa iza ponoći umesto dosadašnjih četri.

Zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22 sata do 6 sati ujutru primenjivaće se u svim trgovinama, odnosno prodavnicama, diskontima, kioscima, specijalizovanim prodavnicama za prodaju štampe, trgovinskim centrima i benzinskim stanicama.

Na ovom zasedanju utvrđena je ekonomska cena boravka dece u PU “Čika Jova Zmaj”, koja na mesečnom nivou iznosi 5.925,59 dinara a za celodnevni boravak odnosno pripremni predškolski period 5.299,36 dinara.

Pored toga odbornici su usvojili odluku o angažovanju revizora za obavljanje esterne revizije završnog računa budžeta Opštine, kao i programe poslovanja i subvencionisanja pojedinih javnih preduzeća i ustanova na teritoriji naše opštine.

Usvojena su i kadrovska rešenja koja se odnose na Upravni odbor apoteke “Zdravlje” i Školski odbor OŠ “Vuk Karadžić”, I izmenjeno je rešenje o određivanju lekara za stručno utvrđivanje vremena I uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove. Umesto dr Vladimira Kostovića i dr Marije Stojadinović vreme i uzrok smrti lica utvrđivaće dr Predrag Jevtić i dr Nedeljko Vulićević.

Na petnaestoj sednici SO Smederevska Palanka koja je trajala nešto manje od jednog sata i  koja je završena u 10 časova i 52 minuta, sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene.
 



Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.07.2020.
Petrovdan: Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu
Petrovdan je crkveni i narodni praznik koji se slavi 12. jula
Postavljeno: 11.07.2020.
Naredba Opštinskog štaba vanredne situacije u Velikoj Plani: Zabrana održavanja svih manifestacija na otvorenom prostoru
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa Covid-19
Postavljeno: 11.07.2020.
Stupila na snagu nova pravila i obaveze za poslodavce i zaposlene zbog epidemije Covida-19
Distanca među zaposlenima, dodatne smene, stroga higijena, uputstva o preventivnim merama, ali i posebna pravila u slučaju pojave pozitivnih slučajeva u kompaniji, samo su neke od mera, ukoliko se ne poštuju paprene su kazne.
 


 
 
Kursna lista