Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Profesionalac" 13. marta u Gradskom pozorištu
Postavljeno: 10.03.2020.


Početak je zakazan za 20 časova.

Milanovačko pozorište predstaviće "Profesionalca" Dušana Kovačevića, u petak, 13. marta od 20 časova u Gradskom pozorištu. Režiju potpisuje Branko Knežević.

Posle uspešnih izvođenja na Maloj sceni Milanovačkog pozorišta, "Profesionalac" je odigran u Zvezdara teatru, novembra 2018. pred samim piscem. Naredna, 2019. je bila izuzetno uspešna za već pomenutu predstavu i njene aktere. Najpre je reditelj i glumac Branko Knežević osvojio ,,Štap i šešir’’, na 15. festivalu amaterskih pozorišta Srbije ,,Milivojev štap i šešir’’, u Požarevcu, za ulogu Luke Labana. Potom smo imali čast da otvorimo ,,Nušićeve dane” u Smederevu. Na 14. internacionalnom festivalu amaterskih teatara u Laktašima, u Republici Srpskoj, Branko Knežević dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu za ulogu Luke Labana. Prema rečima stručnog žirija Brankova gluma je „Precizno i do perfekcije vođena glumačka i govorna radnja.“ Na poziv Olge Stojković, supruge Danila Bate Stojkovića, dobili su poziv da nastupe na 10. jubilarnoj manifestaciji ,,Dani Danila Bate Stojkovića” u Vrnjačkoj Banji, na Batin rođendan. U Prokuplju, na 5. jubilarnom Međunarodnom festivalu varoških pozorišta ,,Beskraj 10 kvadrata”, Branko Knežević je dobio nagradu za najboljeg glumca svih pet festivala. ,,Profesionalac’’ je na poziv domaćina Jovana Mandića nastupio i u Planinarskom domu ,,Rtanj’’, kao poklon kulturni događaj gostima Kopaonika
.

Likovi:
 
Luka Laban - Branko Knežević
Teodor Teja Kraj - Predrag Lošić
Marta - Ljiljana Miketić
Ludak - Nikola Starčić
 
TEKST: Dušan Kovačević
REŽIJA - Branko Knežević
KOSTIMOGRAF - Biljana Knežević
SCENOGRAFIJA - Branko Knežević
MAJSTOR TONA I SVETLA - Goran Dragutinović
MAJSTOR SCENE - Milan Aćimović
SEZONA - 2017/2018.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 08.04.2020.
Do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa i elektronskim putem
Potvrdila je premijerka Ana Brnabić
Postavljeno: 08.04.2020.
Policijski čas za vikend: Od petka u 17 časova, do ponedeljka u 5 sati ujutru
Kupovina za penzionere u petak od 4 do 7 sati
Postavljeno: 08.04.2020.
Svetski dan Roma: Čestitka Mobilnog tima za inkluziju Roma u opštini S. Palanka uz poruku - "Ostanite kod kuće"
Širom sveta obeležava se Medjunarodni dan Roma i na taj način upoznajemo se sa romskom kulturom , jezikom običajima i tradicijom, upoznajemo se s aproblemima sa kojima se suočava romska zajednica.
 


 
 
Kursna lista