Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Vlada Srbije: Zabranjeno povećavanje cena za 36 proizvoda i izvoz pojedinih životnih namirnica, kazne za prekršioce
Postavljeno: 16.03.2020.


Informaciju potvrdio ministar Rasim Ljajić

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je država zbog situacije u vezi sa koronavirusom donela odluku o ograničenju cena 36 proizvoda i zabrani izvoza pojedinih životnih namirnica i zaštitne opreme.
 
Ljajić je u izjavi za Televiziju Prva podsetio na to da građani mogu da prijave inspekciji ukoliko prodavci ne postupaju po novim uredbama, za čije su kršenje predviđene kazne.
 
Prema njegovim rečima, pre vanrednog stanja prodavci su legalno mogli da povećavaju cene, iako to nije bilo moralno, ali sada, u situaciji vanrednog stanja, to neće biti moguće.
 
On je napomenuo da je tržišna inspekcija objavila 25 brojeva telefona i imejl adresa u 25 gradova na kojima građani mogu da prijave sve nepravilnosti, kao i poseban broj koji se odnosi na cene zaštitne opreme, pre svega maski i rukavica.
 
Potpredsednik Vlade, odgovarajući na pitanje da li će se u situaciji vanrednog stanja menjati radno vreme prodavnica i supermarketa, objasnio da će o tome odlučivati lokalne samouprave.

Izvor: rts.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
Tragedija U S. Palanci: Majka u snu ugušila dvomesečnu bebu
Kako prenose Večernje novosti majka S.K.(20) nenamernu u snu ugušila svoje dete, koje je spavalo u krevetu između roditelja
Postavljeno: 04.04.2020.
Prvi slučaj koronavirusa u Topoli
Reč je o osobi koja živi u Kragujevcu, a prijavljena je u Topoli
Postavljeno: 04.04.2020.
Pet novih žrtava Covida-19 u Srbiji: Ukupno 1624 zaražena lica, 148 novih slučajeva
Testirano 645 ljudi
 


 
 
Kursna lista