Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Ministar Rasim Lajić najavio da sve apoteke u Srbiji ove nedelje dobijaju zaštitne maske
Postavljeno: 24.03.2020.


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će ove nedelje apoteke dobiti zaštitne maske, ukazavši na to da nema nikakvih nestašica osnovnih životnih namirnica.
 
Ljajić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije objasnio da zaštitne maske nisu najtraženija roba samo u Srbiji već i u svetu, navodeći da je cena maske u SAD sa početnih 60 centi skočila na 7 dolara.
 
Očekujemo ove nedelje iz Kine novu isporuku od 10 miliona maski, a dobra vest je i to što su domaći proizviđači krenuli sa njihovom proizvodnjom, istakao je Ljajić.
 
Kada je reč o južnom voću on je ukazao na to da će sigurno dolaziti do usporenog snabdevanja i možda i povećanja cene zbog tražnje, ali i cene transporta, dodavši da mu niko iz trgovinskih lanaca nije ukazao na eventualnu nestašicu kafe niti da bi moglo da bude problema sa tim u budućnosti.
 
Na pitanje da li postoji mogućnost da se zakonom zabrani gomilanje osnovnih životnih namirnica, Ljajić je rekao da nije razmišljano o tome, jer mi imamo na raspolaganju odredbu koja nam daje pravo na ograničenje.
 
Imamo dvoljno robe i nema potrebe da se ograničava kupovina, naglasio je on.
 
Kada je u pitanju situacija u sektoru turizma koji je najviše pogođen, potpredsednik Vlade je podsetio na to da je predsednik Srbije najavio paket ekonomskih mera, od kojih će se deo odnositi upravo i na ovaj sektor.
 
Prema njegovim rečima postoje već mere koje pomažu privredi, kao što je moratorijum na otplatu kredita, a najverovatnije će biti na raspolaganju i sredstva Fonda za razvoj.
 
Za desetak dana očekujem drugi paket mera koji je neophodan privredi da bi preživela, rekao je Ljajić, podsetivši na to da i druge zemlje u hodu usvajaju takve mere.

Izvor i foto: Vlada Srbije


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 07.04.2020.
Poruka Njegovog Preosveštenstva Episkopa Šumadijskog gospodina Jovana vernicima
Postavljeno: 07.04.2020.
Policijska uprava Smederevo: Uhapšeno pet osoba iz Smedereva i S. Palanke zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga
Proizvodnja, prodaja i kupovina marihuane
Postavljeno: 07.04.2020.
Ukupno 61 žrtva Covida-19 u Srbiji: Još tri preminula, ukupno 2447 zaraženih lica, 247 novih slučajeva
Testirano 1074 lica
 


 
 
Kursna lista